Nederlandse TV in het buitenland

Nederlandse TV in het buitenland kijk je via satelliet! Met een passende schotel, LNB en ontvanger ontvang je honderden Nederlandse en buitenlandse zenders, ook zonder internet.

Afhankelijk van het soort zenders dat je wilt ontvangen dien je ontvangst te hebben van één of meerdere satelliet(en). Om deze satellieten goed te kunnen ontvangen is het van belang dat je de juiste apparatuur gebruikt. Bij onze verkooppunten kun je terecht voor de juiste oplossing om TV te ontvangen via Canal Digitaal, waar in Europa dan ook. De partners van Canal Digitaal kunnen u een op-maat-oplossing leveren met bijvoorbeeld een schotelantenne groter dan 60 centimeter en een bijbehorende ontvangstkop (LNB).

Zie de onderstaande overzichten voor informatie over de ontvangst van de verschillende satellieten.

Nederlandse (HD-)TV zenders via Astra 3 (23.5E)

Voor de ontvangst van de populaire Nederlandse zenders in HD dien je ontvangst te hebben van Astra 3. Deze satelliet bevindt zich op 23.5 graden oost ten opzichte van het zuiden. In het grootste gedeelte van West-Europa kun je het signaal ontvangen met een standaard 64cm schotelantenne.

Belangrijke opmerking: er zijn enkele gebieden in West-Europa waar je een grotere schotel nodig hebt om het signaal te kunnen ontvangen. Zie onderstaande afbeelding voor meer informatie:

Duitse vrij-te-ontvangen zenders via Astra 1 (19.2E)

Op de satelliet waar je voorheen de Nederlandse zenders in SD ontving, zie je vrijwel uitsluitend nog buitenlandse vrij-te-ontvangen zenders (waaronder de Duitse kanalen). Ook kun je via deze satelliet nog de zenderlijst (en updates) voor je satellietontvanger en het heractivatiesignaal voor je smartcard ophalen.

De minimale afmeting die je schotel dient te hebben kun je terugvinden in onderstaand overzicht:

Britse vrij-te-ontvangen zenders via Astra 2 (28.2E)

Via Astra 2 ontvang je een groot aantal Britse zenders via de satelliet, mits je gebruik maakt van een Triple-LNB in combinatie met een 64cm schotelantenne.

Belangrijke opmerking: deze satelliet zendt het signaal uit via een zogenaamde 'spotbeam' op het Verenigd Koninkrijk, Ierland en de Britse eilanden. Dit betekent dat het signaal zich aanzienlijk minder ver verspreidt over Europa. Je ontvangt deze satelliet behalve in eerdergenoemde gebieden dus uitsluitend in de Benelux en een gedeelte van Frankrijk.

Wat vind je van deze pagina?

Bedankt voor je feedback.

Goed! 😃
Kan beter 😐

Heb je nog vragen? Bekijk dan een van onze andere veelgestelde vragen, of neem contact op met de klantenservice.

Canal Digitaal Chat

 • vandaag

 • Welkom bij Canal Digitaal
 • Ben je al klant van Canal Digitaal?

 • Ja

  Nee

 • Ja

 • Nee

 • Login met je emailadres en wachtwoord.


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik heb nog geen inloggegevens
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


De verbinding met het Canal Digitaal-team is niet gelukt
Voer een bericht in!
Ongeldig telefoonnummer
Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot