Schotel tv

 • Schotel tv

  Schotel tv

  Met schotel tv van CanalDigitaal ben je overal in Nederland en zelfs in een groot deel van Europa verzekerd van de beste, de leukste en de meeste televisiezenders. Schotel tv is bovendien de techniek waarmee je de beste beeldkwaliteit in huis haalt. De Consumentenbond heeft het televisiesignaal van CanalDigitaal beoordeeld als het signaal met de 'Beste HD Beeldkwaliteit'.

  Een ander voordeel van schotel tv is dat het signaal overal in Nederland is te ontvangen. Hierdoor ben je niet perse gebonden aan je thuisadres, maar kun je bijvoorbeeld ook tv kijken op de camping, op de boot en zelfs in een groot deel van Europa. Dit is natuurlijk een perfecte uitkomst als je langere tijd of zelfs permanent in het buitenland woonachtig bent.

  Voor thuisgebruik in Nederland kun jeHDTV van CanalDigitaal eenvoudig bestellen via onze website. Ga je kamperen bestel dan onze HD Recreatieset. En verblijf je (langere tijd) in het buitenland, koop dan onze HD Starttersset!

  Hoe werkt schotel tv?

  Schotel televisie ontvang je direct vanuit de ruimte, met een schotelantenne van CanalDigitaal. De schotelantenne vangt de digitale satellietsignalen op die door het satellietnetwerk van SES ASTRA naar beneden worden gezonden. Tegenwoordig zijn vele soorten, maten en kleuren schotels verkrijgbaar. Heel onopvallend, of juist gepimpt zodat iedereen uw schotel kan bewonderen. Met een satellietschotel van 64 cm bent u verzekerd van goede ontvangst in héél Nederland.

  Drie satellieten op 36.000 kilometer

  Met je schotel met dubbele kop (Duo-LNB) of driedubbele kop (Triple-LNB) kun je het signaal ontvangen van de twee of drie (afhankelijk van het aantal koppen) satellieten van CanalDigitaal. Deze satellieten hangen op 36.000 kilometer van de aarde, op een vaste plek boven de evenaar. Je schotel hoeft dus maar één keer uitgericht te worden en staat altijd gericht naar het zuiden.

  Veel gratis zenders

  Met televisie via de schotel ontvang je alle Nederlandse (HD-)zenders uit het pakket dat je afsluit. Daarnaast ontvang je een groot aantal gratis te ontvangen digitale tv zenders met je schotel. Met de TripleSat-schotel (met driedubbele kop) ontvang je als extra een groot aantal vrij te ontvangen Britse (HD-)zenders. Doordat deze zenders opgenomen zijn in de CanalDigitaal zenderlijsten en deze dus automatisch ingeladen worden in je ontvanger, kun je deze gewoon bekijken. Ook een TripleSat-schotelantenne? Als nieuwe klant bestel je deze heel gemakkelijk binnen Pakket op Maat (kies als extra optie in het eerste tabblad voor 'Britse zenders'). Ben je al klant bij ons? Bestel de TripleSat-schotelantenne dan via de webshop.

  Superieure kwaliteit

  De beeldkwaliteit van schotel tv is een stuk hoger dan de kwaliteit bij de kabel via Ziggo of UPC of via de ether bij Digitenne, doordat je je signaal direct vanaf de bron, de satelliet, ontvangt. Zonder tussenkomst van kabels of verdeelstations. Ook ontvang je via je schotel veel meer zenders, waarvan een groot deel in HD-kwaliteit.

  Schotelverbod?

  Je kunt een schotel van 64cm (de grootte van de schotels van CanalDigitaal) normaal gesproken zonder vergunning van de gemeente plaatsen. Zie voor meer informatie ook de brochure (schotel)antennes van het ministerie van VROM. Woningcorporaties of Verenigingen Van Eigenaren (VVE's) willen tegenwoordig schotelantennes steeds vaker verbieden, ook in huurovereenkomsten of huishoudelijke reglementen.

  Een schotelverbod is in principe niet rechtsgeldig en zelfs in strijd met de Europese grondwet. Je mag namelijk zelf bepalen op welke wijze je je radio- en televisiesignalen ontvangt. Er mogen in bijzondere gevallen wel regels worden gesteld aan de maximale grootte van je schotel, bevestiging en bijvoorbeeld de kleur.

  Wanneer je wordt geconfronteerd met een schotelverbod is het verstandig de verbiedende partij te wijzen op het feit dat een schotelverbod niet rechtsgeldig is. Daarnaast zijn er diverse oplossingen om de verbiedende partij tegemoet te komen. Je kunt bijvoorbeeld een transparante schotel aanschaffen, kiezen voor een kleinere schotel of je schotel op een tegelvoet plaatsen indien je de schotel niet mag bevestigen aan de gevel.

  Onze klanten over digitale televisie via de satelliet (bron: klantenonderzoek 2012):

  • "Ik beschik over uitmuntende beeldkwaliteit"
  • "Goede ontvangst zonder problemen"
  • "Ik had na mijn aansluiting van diverse kanten gehoord dat CanalDigitaal heel vaak uitval had, dus ik begon al met twijfels. Een heel enkele keer, bij extreem weer valt het soms even uit. Verder altijd perfecte beeldkwaliteit."

CanalDigitaal® is een merk gebruikt door M7 Group S.A. | Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg | 

R.C.S. Luxembourg : B 148.073 | Vestigingsvergunning n° 00143760/1 | Algemene voorwaarden | Privacy & Disclaimer | Over ons