Op vakantie in Nederland tv-kijken met de Canal Digitaal TV App en Live TV

Update! Vanaf 1 april kunnen alle Canal Digitaal-klanten (met een Nederlands adres) met onze TV App in alle EU-landen televisiekijken. Dit kan via wifi, 3G en 4G. Het zogenaamde geoblock wordt dan opgeheven.

Fietsen op Texel, relaxen in Valkenburg of de heerlijke rust van Drenthe opzoeken: juli is dé vakantiemaand van het jaar. Een maand waarin iedereen even zijn eigen weg gaat. Hoewel het in het buitenland niet mogelijk is, kun je op vakantie in Nederland overal tv blijven kijken met de Canal Digitaal TV App en Live TV. Heerlijk om zo de dag af te sluiten, toch?

Want zeg nou zelf: er is toch niets zo heerlijk als buiten in het zonnetje naar een spannende bergetappe van de Tour de France te kijken? Of om te zien of Roger Federer Wimbledon voor de achtste keer gaat winnen? In de zomer is er altijd genoeg te zien.

Wat is de Canal Digitaal App?

De Canal Digitaal TV App is onze nieuwe app. Hij is beschikbaar voor Android en iOS en is geschikt voor zowel smartphones als tablets. Met deCanal Digitaal TV App kijk je via internet live televisie. Nieuw is de TV Gemist-functie, waarmee je programma’s tot zeven dagen na uitzending kunt terugkijken. Ideaal als je bijvoorbeeld live naar de Tour de France aan het kijken was en daarna een programma dat tegelijkertijd werd uitgezonden wil terugkijken. Een andere nieuwe ‘feature’ in de app is Canal Digitaal Films. Hiermee kijk je naar de mooiste Arthouse-films uit het Canal Digitaal filmhuis.

Er is ook een webversie van de nieuwe app beschikbaar. Dit is Live TV, dat je kijkt via de browser van je laptop of computer. Deze webversie biedt dezelfde mogelijkheden als onze app.

Kan ik de app ook op vakantie gebruiken?

De Canal Digitaal TV App en Live TV zijn overal in Nederland te gebruiken. Ga je dus op vakantie naar Friesland, Drenthe, Limburg of een van de andere provincies? Dan kun je de app volop gebruiken. In verband met uitzendrechten is het helaas niet mogelijk om in het buitenland tv te kijken via deCanal Digitaal TV App. Je kunt in het buitenland wél Nederlandse televisie kijken via de satelliet, bijvoorbeeld met een recreatieset die makkelijk mee te nemen is.

Is de Canal Digitaal TV App gratis?

De Canal Digitaal TV App is gratis te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store. Log na de installatie in met je Mijn Canal Digitaal-account. Je kunt de app vervolgens gebruiken als je één van de volgende zenderpakketten van Canal Digitaal hebt:

  • Basis HD, ons basispakket met de populairste Nederlandse zenders.
  • Familie HD, het basispakket plus 25 extra familiezenders
  • Entertainment HD, het basispakket plus muziek- en sportzenders
  • Top HD

Live TV hoef je niet te downloaden. Hier hoef je alleen maar naar livetv.canaldigitaal.nl te gaan :-). Hoe kijk jij straks tv in het zonnetje, op je laptop, tablet of smartphone?