Tv kijken in het buitenland zonder dataverbruik
Terug naar de blog

Tv kijken in het buitenland zonder dataverbruik: zo doe je dat!

28-3-2019 Durf te vragen

Sinds de EU geoblock voor EU-landen in 2018 ophief, kun je via de Canal Digitaal TV App tv kijken in het buitenland. Voor de deelnemende EU-landen althans, maar je bent hierbij wel beperkt tot je databundel of wifi. Met satelliet-tv van Canal Digitaal heb je daar geen last van! In dit artikel lees je er alles over.

Tv kijken in het buitenland

De zomer komt er weer aan. Dé tijd om plannen te bedenken voor de zomervakantie. Ga je dit jaar lekker kamperen op de camping in Frankrijk? Of huur je een huisje in bijvoorbeeld België of Spanje? Wat je keuze ook is, het vooruitzicht is heerlijk. Lekker even helemaal weg. Natuurlijk is het niet gek dat je ook op vakantie graag op de hoogte wil blijven van wat er in Nederland gebeurt. Via je smartphone kun je alles volgen met de TV App, maar doordat je gebonden bent aan je mobiele data en camping wifi is er ook een andere oplossing om op groot scherm haarscherpe Nederlandse tv te kijken. Ook zonder internet.

De Canal Digitaal recreatieset

Een satelliet-tv biedt dan uitkomst. De recreatieset van Canal Digitaal is makkelijk mee te nemen en zo kun je ook in andere landen ’s avonds naar het Nederlandse journaal kijken. Of bijvoorbeeld je favoriete serie bekijken. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden en ook de beeldkwaliteit is net zo goed als thuis. Bovendien ben je hiervoor niet afhankelijk van mobiel internet of wifi: je ontvangt het signaal namelijk direct van de satelliet.

Wat heb ik nodig voor tv kijken in het buitenland?

Lijkt het je wat om ook op vakantie Nederlandse televisie te kijken? Bij Canal Digitaal kun je een betaalbare recreatieset aanschaffen die je makkelijk meeneemt. Je bepaalt zelf welk zenderpakket je neemt. De betaalbaarste is ons recreatiepakket, waarmee je tijdens het recreatieseizoen naar de populairste Nederlandse zenders kijkt.

Maar een satelliet-tv meenemen, is dat geen gedoe?

Nu denk je misschien: is dat geen gedoe, om zo’n hele schotelset mee te nemen op vakantie? Nee hoor. Zeker als je een caravan of camper hebt, neem je een schotel makkelijk mee. Het statief waarop je ‘m monteert is gemakkelijk in te klappen. Hierdoor neemt hij nauwelijks ruimte in beslag. Ook de schotel zelf neemt weinig oppervlakte in beslag, omdat hij zeer plat is. Daarnaast is het uitrichten van een schotel zo gebeurd. Al kan het nooit kwaad om thuis alvast even te oefenen met het afstellen van de schotel! Ook zijn er handige accessoires die je daarbij helpen. Ideaal om na een lange reisdag tóch snel Nederlandse tv in het buitenland te kunnen kijken.