TV kijken op vakantie
Terug naar de blog

TV kijken op vakantie

4-11-2021 Durf te vragen

Het vakantieseizoen is weer begonnen: vanaf 21 maart 2018 begint het recreatieseizoen van Canal Digitaal. Vanaf die dag kun je met een Recreatie Basis HD-abonnement weer naar alle zenders uit dit zenderpakket kijken. Hoog tijd om je recreatieset af te stoffen en ‘m klaar te maken voor het vakantieseizoen. Heb je nog geen recreatiepakket en wil je ook tv kijken op vakantie? Hieronder lees je hoe je het eerste jaar gratis tv kijkt.

Wat is het Canal Digitaal recreatieseizoen?

Het recreatieseizoen is de periode waarin de zenders van het Recreatie Basis HD-pakket van Canal Digitaal te bekijken zijn. Ons recreatieseizoen begint op 21 maart 2018 en duurt tot en met 21 september 2018. In die periode kijk je voor 15,95 euro per maand tv en luister je naar je favoriete radiozenders in bijna heel Europa. Je betaalt alleen abonnementskosten tijdens het recreatieseizoen. Buiten het recreatieseizoen betaal je dus niets voor dit abonnement. Met het Recreatie Basis HD-pakket kijk je in vrijwel heel Europa zonder extra kosten tv. Ideaal als je bijvoorbeeld met de caravan op vakantie gaat naar Frankrijk. Met een schotel van Canal Digitaal kun je dan ’s avonds gewoon het Nederlandse journaal of het WK voetbal kijken.

Zo ga je voorbereid op vakantie

Supertip! Het is handig als je de recreatieset thuis al even opstart. Sinds je de recreatieset voor het laatst hebt gebruikt, hebben we allerlei verbeteringen doorgevoerd. Zo zijn een groot aantal zenders van satellietpositie veranderd. Na het uitrichten zet je de ontvanger gedurende een uur op NPO 1 HD. Hierdoor worden de kijkrechten automatisch ververst. Daarna laad je via het gebruikersmenu van je ontvanger de laatste zenderlijst van Canal Digitaal in. Zo weet je zeker dat je op vakantie niet geconfronteerd wordt met een zwart beeld op een van de zenders in je abonnement. In een speciaal blog lees je hoe je zelf een schotel voor satelliet-tv uitricht.

Wil je ook voordelig tv kijken op vakantie?

Wil je niets van de mooie sportzomer missen? Bij Canal Digitaal kun je op een heel betaalbare manier via satelliet-tv naar Nederlandse zenders kijken. Je hebt hiervoor geen abonnement nodig waarvoor je het hele jaar betaalt. Het Recreatie Basis HD-pakket gebruik je, omdat je niet het hele jaar op vakantie bent, immers ook niet het hele jaar. Je kunt nu extra voordelig tv kijken op vakantie. Sluit je voor 27 maart 2018 een nieuw abonnement af? Dan kijk je de eerste zes maanden gratis: kortom, het gehele recreatieseizoen van 2018. Je betaalt alleen de ontvanger van 99 euro en de eenmalige registratiekosten van 49,95 euro. Ook krijg je toegang tot de Canal Digitaal TV App, waarmee je onderweg kunt kijken naar die belangrijke wedstrijd of leuke serie.

Wat heb je nodig?

Heb je de zomer in je bol gekregen en wil je ook graag tv-kijken tijdens het recreatieseizoen? Dat kan! Hiervoor kun je onze recreatieset nemen en daar zit het volgende allemaal in:

  • Een schotel. De doorsnede hiervan is 64 centimeter.
  • Een DUO LNB Quad. Hiermee is je schotel verbonden met meerdere satellieten, zodat je altijd goed bereik hebt.
  • Een coaxkabel. Deze kabel geeft het ontvangen beeld door naar de HD-ontvanger.
  • Een HD-ontvanger. Dit kastje zorgt ervoor dat het beeld op je beeldscherm komt. Ook kun je met de HD-ontvanger zappen.
  • Een HDMI-kabel. Hiermee verbind je de HD-ontvanger met de televisie.
  • Een kompas: zo kun je namelijk de schotel optimaal afstellen!

Daarnaast gebruik je je Mijn Canal Digitaal-gegevens om in te loggen op de Canal Digitaal TV App. Dit gaat via internet en is bijvoorbeeld fijn om vlak voor het slapen gaan nog even een programma te kijken.