TV kijken op vakantie
Terug naar de blog

TV kijken op vakantie

4-11-2021 Durf te vragen

Het vakantieseizoen is weer begonnen: vanaf 21 maart begint het recreatieseizoen van Canal Digitaal. Vanaf die dag kun je met een Op Vakantie Basis-abonnement weer naar alle zenders uit dit zenderpakket kijken. Hoog tijd om je recreatieset af te stoffen en ‘m klaar te maken voor het vakantieseizoen. Heb je nog geen recreatiepakket en wil je ook tv kijken op vakantie? Op Vakantie Basis en Vakantie flex-pakketten.

Wat is het Canal Digitaal recreatieseizoen?

Het recreatieseizoen is de periode waarin de zenders van het Op Vakantie Basis-pakket van Canal Digitaal te bekijken zijn. Ons recreatieseizoen begint op 21 maart en duurt tot en met 21 september. In die periode kijk je voor een vast bedrag per maand tv in bijna heel Europa. Je betaalt alleen abonnementskosten tijdens de maanden van het recreatieseizoen. Buiten het recreatieseizoen betaal je dus niets. Met het Op Vakantie-basis-pakket kijk je in vrijwel heel Europa zonder extra kosten tv. Ideaal als je bijvoorbeeld met de caravan op vakantie gaat naar Frankrijk. Met een schotel van Canal Digitaal kun je dan ’s avonds gewoon het Nederlandse journaal, de Tour de France en je favoriete tv-programma's kijken.

Meer informatie en prijzen van Op Vakantie Basis en Vakantie flex-pakketten.

Zo ga je voorbereid op vakantie

Supertip! Het is handig als je de recreatieset thuis al even opstart. Sinds je de recreatieset voor het laatst hebt gebruikt, hebben we allerlei verbeteringen doorgevoerd. Na het uitrichten zet je de ontvanger gedurende een uur op NPO 1 HD. Hierdoor worden de kijkrechten automatisch ververst. Daarna laad je via het gebruikersmenu van je ontvanger de laatste zenderlijst van Canal Digitaal in. Zo weet je zeker dat je op vakantie niet geconfronteerd wordt met een zwart beeld op een van de zenders in je abonnement. In een speciaal blog lees je hoe je zelf een schotel voor satelliet-tv uitricht.

Ook voordelig Nederlandse tv kijken op vakantie?

Wil je niets van de mooie sportzomer missen? Bij Canal Digitaal kun je op een heel betaalbare manier via satelliet-tv naar Nederlandse zenders kijken. Je hebt hiervoor geen abonnement nodig waarvoor je het hele jaar betaalt. Het Op Vakantie basis-pakket gebruik je, omdat je niet het hele jaar op vakantie bent, immers ook niet het hele jaar. Met een abonnement heb je ook standaard toegang tot de CANAL+ app. Handig als je satellietontvangst even minder is bij slecht weer of als je iets anders wilt kijken dan je medereiziger. Meer informatie en prijzen van Op Vakantie Basis en Vakantie flex-pakketten

Wat heb je nodig?

Heb je de zomer in je bol gekregen en wil je ook graag tv-kijken tijdens het recreatieseizoen? Dat kan! Hiervoor kun je onze recreatieset aanschaffen. Dan krijg je het volgende allemaal in huis:

  • Een schotel. De doorsnede hiervan is 64 centimeter.
  • Een DUO LNB Quad. Hiermee is je schotel verbonden met meerdere satellieten, zodat je altijd goed bereik hebt.
  • Een coaxkabel. Deze kabel geeft het ontvangen beeld door naar de HD-ontvanger.
  • Een HD-ontvanger. Dit kastje zorgt ervoor dat het beeld op je beeldscherm komt. Ook kun je met de HD-ontvanger zappen.
  • Een HDMI-kabel. Hiermee verbind je de HD-ontvanger met de televisie.
  • Een kompas: zo kun je namelijk de schotel optimaal afstellen!

Om in te loggen op de CANAL+ app gebruik je je Mijn Canal Digitaal-inloggegevens.