Nederlandse tv kijken in het buitenland: de opties
Terug naar de blog

Nederlandse tv kijken in het buitenland: uit welke opties kun je kiezen?

6-3-2023 Op de hoogte

Na een heerlijke stranddag aan de Cote D’Azur of een mooie fietstocht door de Eiffel lekker relaxen door even tv te kijken. Klinkt dit je als muziek in de oren? Goed nieuws, want je kan op verschillende manieren naar Nederlandse televisiekijken in het buitenland. In deze blog lichten we de mogelijkheden toe zodat je goed weet welke optie voor jou het beste is.

Tv kijken op je smartphone

Laten we beginnen met de mogelijkheid waar je zelf misschien als eerste aan dacht: je smartphone. Via apps als Netflix en YouTube kijk je hiermee ook in het buitenland films, series en andere video’s. Ook op de CANAL+ app kijk je live naar je favoriete, Nederlandse programma’s. Naast het gebruik van een smartphone kan je ook kiezen voor een tablet of laptop. Zo heb je een gorter scherm om te genieten van de televisie van eigen bodem. Je maakt ook gebruik van interactieve televisie zoals terugkijken en begin gemist. Zo kijk je naar de Tour de France met Nederlands commentaar wanneer het jou uitkomt. Let dan wel even op dat je Franse buurman niet al de uitslag verklapt.

In ons zenderoverzicht kan je een overzicht vinden van welke interactieve diensten er op welke zenders beschikbaar zijn.

Dit klinkt natuurlijk als een geweldige optie, maar tv kijken via je smartphone, tablet of laptop heeft wel een groot nadeel. Dit kan namelijk alleen via internet. In andere landen is 4G- of 5G-internet niet overal beschikbaar en heb je misschien zelfs helemaal geen bereik. Ook verbruikt het streamen van video veel data, waardoor je snel door je bundel heengaat. Als je geen 4G of 5G wilt gebruiken, ben je aangewezen op de wifi van de camping. Ook dan is het de vraag of je daarop kunt rekenen. Het bereik of de snelheid kan niet goed genoeg zijn om stabiel en scherp beeld te krijgen. Bovendien heeft het netwerk van de camping meestal veel gebruikers wat ook niet helpt om de snelste verbinding te krijgen.

Met je eigen satelliet-tv

De tweede mogelijkheid is satelliet-tv. Hiermee kun je in bijna heel Europa haarscherpe Nederlandse tv kijken. Het handige aan satelliet-tv is dat je het altijd mee kunt nemen. Daar is de recreatieset van Canal Digitaal zelfs speciaal voor gemaakt. Deze neem je, zeker als je een caravan of camper hebt, makkelijk mee.

Deze set is eenvoudig in te klappen en aan te sluiten op je televisie. Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming is het dan alleen een kwestie van de schotel uitrichten. Daarna kun je live Nederlandse tv kijken in het buitenland. Dit kost geen cent extra en de kwaliteit is net zo goed als thuis. Daarmee is dit de beste mogelijkheid om in het buitenland naar Nederlandse zenders te kijken!

Via de tv van de camping of het appartement op je vakantiebestemming

Goed, tijd voor de volgende mogelijkheid: Nederlandse tv kijken in het buitenland met de tv op je vakantiebestemming. Misschien heeft het vakantiepark of de camping waar je staat zelf een televisie. De kans is echter groot dat deze geen Nederlandse zenders heeft. Vaak is in het buitenland alleen BVN te ontvangen. Dit is de zender van de Belgische en Nederlandse publieke omroep voor in het buitenland. BVN zendt alleen geen liveprogramma’s uit. Dit is zeker niet de beste optie als je zeker wil zijn dat je je favoriete programma’s op vakantie gewoon kan blijven kijken.