Nederlandse tv kijken in het buitenland: de opties
Terug naar de blog

Nederlandse tv kijken in het buitenland: uit welke opties kun je kiezen?

4-11-2021 Op de hoogte

Na een heerlijke stranddag aan de Cote D’Azur of een mooie fietstocht door de Eiffel lekker relaxen door even tv te kijken. Klinkt dit je als muziek in de oren? Goed nieuws, want tegenwoordig kun je in het buitenland op verschillende manieren tv kijken. Maar hoe zit het eigenlijk met Nederlandse tv kijken in het buitenland?

Tv kijken op je smartphone

Laten we beginnen met de mogelijkheid waar je zelf misschien als eerste aan dacht: je smartphone. Via apps als Netflix en YouTube kijk je hiermee ook in het buitenland films, series en andere video’s. Sinds de geoblock in 2018 is opgeheven kan je in alle deelnemende EU-landen ook op de Canal Digitaal TV App nu live tv kijken. Ook met apps als Uitzending Gemist en RTL XL kun je in andere landen achteraf programma’s terugkijken.

Toch komt dat nog niet in de buurt van het echte werk. Want wat als je bijvoorbeeld de Tour de France met Nederlands commentaar wilt kijken? Terwijl je Franse buurman op de camping de uitslag al verklapt, moet jij wachten tot je de samenvatting van het sportjournaal sportjournaal later kunt terugkijken. In ons zenderoverzicht kan je een overzicht vinden van welke interactieve diensten er op welke zenders beschikbaar zijn.

Daarnaast heeft tv kijken via je smartphone een ander nadeel. Dit kan namelijk alleen via internet. In andere landen is 4G-internet niet overal beschikbaar en heb je misschien zelfs helemaal geen bereik. In dat geval ben je aangewezen op de wifi van de camping. En ook dan is het de vraag of je daar op kunt rekenen.

Met je eigen satelliet-tv

De tweede mogelijkheid is satelliet-tv. Hiermee kun je in bijna heel Europa haarscherpe Nederlandse tv kijken. Het handige aan satelliet-tv is dat je het altijd mee kunt nemen. Daar is de recreatieset van Canal Digitaal zelfs speciaal voor gemaakt. Deze neem je, zeker als je een caravan of camper hebt, makkelijk mee.

Deze set is eenvoudig in te klappen en aan te sluiten op je televisie. Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming is het dan alleen een kwestie van schotel uitrichten. Daarna kun je live Nederlandse tv kijken in het buitenland. Dit kost geen cent extra en de kwaliteit is net zo goed als thuis. Daarmee is dit de beste mogelijkheid om in het buitenland naar Nederlandse zenders te kijken!

Via de tv van de camping of het appartement op je vakantiebestemming

Goed, tijd voor de volgende mogelijkheid: Nederlandse tv kijken in het buitenland met de tv op je vakantiebestemming. Misschien heeft het vakantiepark of de camping waar je staat zelf een televisie. De kans is echter groot dat deze geen Nederlandse zenders heeft. Vaak is in het buitenland alleen BVN te ontvangen. Dit is de zender van de Belgische en Nederlandse publieke omroep voor in het buitenland. BVN zendt alleen geen liveprogramma’s uit. Wat vind jij de beste manier om in het buitenland Nederlandse televisie te kijken?

Canal Digitaal Chat

 • vandaag

 • Welkom bij Canal Digitaal
 • Ben je al klant van Canal Digitaal?

 • Ja

  Nee

 • Ja

 • Nee

 • Login met je emailadres en wachtwoord.


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik heb nog geen inloggegevens
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


De verbinding met het Canal Digitaal-team is niet gelukt
Voer een bericht in!
Ongeldig telefoonnummer
Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot