In 3 stappen tv kijken via je smartphone en tablet
Terug naar de blog

Maak in 3 stappen van al je schermen een tv

13-11-2018 Op de hoogte

Met de Canal Digitaal TV App kijk je tv op je smart-tv, smartphone, tablet of laptop. Lees hier hoe je stap voor stap de app downloadt voor jouw apparaat, hoe je inlogt en daarna een programma uitkiest dat je wilt kijken.

Wat is de Canal Digitaal TV App?

Met de Canal Digitaal TV App kan je altijd en overal tv streamen via je smart-tv, smartphone, tablet of laptop. Superhandig, want je kan nu ook televisiekijken als je onderweg of op vakantie bent. De app is beschikbaar voor de meeste smart-tv’s. Daarnaast is de app geschikt voor alle Android- en iOS-devices. En uiteraard kan je ook kijken op je laptop via de browser.

Kijk in 3 stappen tv via de TV App op je smartphone of tablet

Gebruik je de app nog niet, maar wil je wel graag tv-kijken op je smartphone of tablet? Voer onderstaande stappen uit op je mobiel of tablet.

Stap 1: Download de TV App op je smartphone of tablet. Je kan de app gratis downloaden als je een smartphone of tablet hebt met een Android- of iOS-besturingssysteem.

Download hier de app

Log nu in met de gegevens van je Mijn Canal Digitaal-account. Dit hoef je maar één keer te doen. Daarna ben je automatisch ingelogd als je de app opstart. Heb je nog geen Mijn Canal Digitaal-account? Maak er dan een aan.

Stap 3: Een programma uitzoeken om te kijken.

Heb je de TV App gedownload? En ben je in de app ingelogd met je Mijn Canal Digitaal-account? Dan kan je nu tv-kijken. Selecteer het programma dat jij wilt zien. De app is door meerdere personen te gebruiken (koppelen aan 5 apparaten, max. 2 tegelijk gebruiken).

Download in 3 stappen de Smart TV App

Naast de Canal Digitaal TV App voor je smartphone en tablet is er ook een Smart TV App. Met de Smart TV App kijk je zonder kabels en kastjes direct op je televisie naar je favoriete tv-programma’s. Geen gedoe met verschillende installaties en pakketten, makkelijk geregeld.

Installeer de Smart TV App

Je kan de Smart TV App installeren als je je smart-tv hebt verbonden met internet.

  1. Stap 1: Ga naar de appstore van je smart-tv en selecteer de Canal Digitaal TV App.
  2. Stap 2: Download de app, start deze op.
  3. Stap 3: Selecteer inloggen en druk op OK. Selecteer nogmaals inloggen, druk op OK en voer je gebruikersnaam en wachtwoord van Mijn Canal Digitaal in.
Tip: Maak je al gebruik van de Canal Digitaal Android- of iOS-app? Dan kan je ook inloggen door de getoonde QR-code te scannen.
  1. Stap 1: Open de app op je telefoon of tablet.
  2. Stap 2: Log in met je inloggegevens voor Mijn Canal Digitaal.
  3. Stap 3: Tik rechtsonder op je profielicoon. Bij ‘Apparaten’ selecteer je ‘Tv koppelen met QR-code’. Tik op ’Toestaan’ voor toegang tot de camera. Scan de QR-code op je tv.

Voor welke smart-tv’s is de Smart TV App beschikbaar?

De Smart TV App is beschikbaar voor de meeste smart-tv’s.