Alles over de Smart TV App

Het nieuwe tv-kijken. Zónder ingewikkelde kastjes of gedoe met kabels. Dát kan met de Smart TV App van Canal Digitaal. Hoe installeer je de app op jouw televisie? Hoe werkt de app? En wat kan je er allemaal mee? Wij vertellen je de ins en outs.

Wat is de Smart TV App?

De Smart TV App van Canal Digitaal is een app voor smart-tv’s waarmee je direct kunt kijken naar je favoriete tv-programma’s. Hierdoor heb je geen tv-kastje en een wirwar aan kabels meer nodig om tv te kunnen kijken. Met de Smart TV App kan je zowel live tv-kijken als gemiste uitzendingen terugkijken via TV Gemist en hij werkt via zowel internet als de satelliet.

canal digitaal smart tv app scherm

Wat heb je nodig om de Smart TV App te gebruiken?

De Smart TV App is gratis te gebruiken voor klanten van Canal Digitaal. Ben je nog geen klant? Dan kan je de app gratis 30 dagen uitproberen. Voor de app zijn een aantal dingen nodig:

– Een smart-tv van Samsung uit 2016 of nieuwer met het Tizen-besturingssysteem of een smart-tv van LG met WebOS 3.0 of nieuwer.

– Je bent ingelogd op de Canal Digitaal TV App op je smartphone of tablet. Lees hier hoe je de Canal Digitaal TV App installeert.

Hoe installeer je de Smart TV App?

Om de Smart TV App te installeren moet je eerst zorgen dat je smart-tv is verbonden met internet. Is dat het geval? Dan kan je aan de slag.

Stap 1. Ga naar de appstore van je Samsung- of LG-smart-tv.

Stap 2. Download de app, start deze op.

Stap 3. Open vervolgens via je mobiel of tablet de Canal Digitaal TV App.
(Nog niet geïnstalleerd? Kijk hier.)

Stap 4. Ga naar het menu en druk op instellingen.

Stap 5. Kies vervolgens voor de optie ‘tv koppelen met QR-code’.
(Zorg dat je ingelogd bent met je Mijn Canal Digitaal-account.)

Stap 6. Richt je telefoon(camera) op de QR-code op het tv-scherm.]

Zo ontvang je alle zenders met de Smart TV App

Als je de Smart TV App voor de eerste keer opstart, kan je alleen de zenders bekijken die je ook via de TV App op je smartphone en tablet ontvangt. Dit zijn alle populaire zenders, zoals de zenders van de NPO, RTL en SBS. Wil je ook de zenders ontvangen die je via de satelliet ontvangt? Hieronder lees je hoe.

Om ook satellietzenders te ontvangen heb je een paar dingen nodig:

– Een CI- of CI+ module van Canal Digitaal. Je smart-tv moet hiervoor een DVB-S2 tuner

– De smart-tv is via een coaxkabel aangesloten op de LNB van de schotel.

Om extra zenders te ontvangen via de Smart TV App is het belangrijk dat de hybridemodus wordt ingeschakeld. Dit moet je zelf doen via het instellingenmenu van je smart-tv:

– Druk op de afstandsbediening op de ‘extra’-knop of de knop die dezelfde functie vervult.

– Ga naar ‘Instellingen’.

– Druk op ‘Installatie’ en kies ‘Satellietinstellingen’.

– Druk op ‘Satelliet inschakelen’.

De Smart TV App kan nu niet alleen internetzenders vinden, maar ook zenders die alleen via de satelliet zijn te ontvangen. Veel kijkplezier!