Nederlandse tv kijken in het buitenland: uit welke opties kun je kiezen?

Na een heerlijke stranddag aan de Cote D’Azur of een mooie fietstocht door de Eiffel lekker relaxen door even tv te kijken. Klinkt dit je als muziek in de oren? Goed nieuws, want tegenwoordig kun je in het buitenland op verschillende manieren tv kijken. Maar hoe zit het eigenlijk met Nederlandse tv kijken in het buitenland?

Tv kijken op je smartphone

Laten we beginnen met de mogelijkheid waar je zelf misschien als eerste aan dacht: je smartphone. Via apps als Netflix en YouTube kijk je hiermee ook in het buitenland films, series en andere video’s. Het is op deze manier alleen niet mogelijk om live tv te kijken. Dat kan wél met de app van je tv-provider, alleen kan dit in verband met zendrechten vaak alleen in Nederland. Om op vakantie in Nederland live tv te kijken is bijvoorbeeld de Canal Digitaal TV App ideaal.

Met apps als Uitzending Gemist en RTL XL kun je in andere landen wél achteraf programma’s terugkijken. Toch komt dat nog niet in de buurt van het echte werk. Want wat als je bijvoorbeeld de Tour de France met Nederlands commentaar wilt kijken? Terwijl je Franse buurman op de camping de uitslag al verklapt, moet jij wachten tot je de samenvatting van het sportjournaal sportjournaal later kunt terugkijken.

Daarnaast heeft tv kijken via je smartphone een ander nadeel. Dit kan namelijk alleen via internet. In andere landen is 4G-internet niet overal beschikbaar en heb je misschien zelfs helemaal geen bereik. In dat geval ben je aangewezen op de wifi van de camping. En ook dan is het de vraag of je daar op kunt rekenen.

Via de tv van de camping of het appartement op je vakantiebestemming

Goed, tijd voor de volgende mogelijkheid: Nederlandse tv kijken in het buitenland met de tv op je vakantiebestemming. Misschien heeft het vakantiepark of de camping waar je staat zelf een televisie. De kans is echter groot dat deze geen Nederlandse zenders heeft. Vaak is in het buitenland alleen BVN te ontvangen. Dit is de zender van de Belgische en Nederlandse publieke omroep voor in het buitenland. BVN zendt alleen geen liveprogramma’s uit.

Met je eigen satelliet-tv

De derde en laatste mogelijkheid is satelliet-tv. Hiermee kun je overal in West-Europa Nederlandse tv kijken via de ASTRA 1- en ASTRA 3-satelliet. Het handige aan satelliet-tv is dat je het altijd mee kunt nemen. Daar is de recreatieset van Canal Digitaal zelfs speciaal voor gemaakt. Deze neem je, zeker als je een caravan of camper hebt, makkelijk mee. Deze set is eenvoudig in te klappen en aan te sluiten op je televisie. Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming is het dan alleen een kwestie van schotel uitrichten. Daarna kun je live Nederlandse tv kijken in het buitenland. Dit kost geen cent extra en de kwaliteit is net zo goed als thuis. Daarmee is dit de beste mogelijkheid om in het buitenland naar Nederlandse zenders te kijken!

Wat vind jij de beste manier om in het buitenland Nederlandse televisie te kijken?