Programma’s opnemen in de cloud
Terug naar de blog

Programma’s opnemen in de cloud

4-11-2021 Op de hoogte

Vanaf 3 december 2019 biedt Canal Digitaal een nieuwe gratis dienst aan: programma’s opnemen ‘in de cloud’. Hiermee neem je programma’s op via internet. Zo hoef je nooit meer je favoriete film of programma te missen! In dit blogartikel lees je alles wat je daarover moet weten.

Opnemen in de cloud, wat is dat?

Met opnemen in de cloud kun je al je favoriete programma’s opnemen van een geselecteerde serie zenders. Je neemt op via internet en je opnames worden opgeslagen op een webserver.

Hoe werkt het?

Als je de programmadetails bekijkt bij een programma zul je zien dat er vanaf 3 december ineens een knopje ‘opnemen’ beschikbaar is bij een groot aantal zenders. De opnameknop is beschikbaar op de Canal Digitaal TV App voor mobiele apparaten (iOS & Android), livetv.canaldigitaal.nl en de Smart TV App.

Omdat je opneemt via internet is deze dienst dus alleen beschikbaar voor met internet verbonden apparaten. Bij een opname van een RTL- of Talpa-programma is vooruitspoelen helaas niet mogelijk. Wij onderzoeken momenteel nog of we dit voor alle ontvangers kunnen realiseren.

Het werkt als volgt: Als je naar de detailpagina van een programma gaat (door op het programma te drukken) zie je de knop ‘Opnemen’. Zie je deze knop niet? Ga dan terug naar de homepagina en druk rechtsonder op je avatar. Druk onder instellingen op ‘type opnames selecteren’ en zet daar een vinkje bij ‘Opnames (internet)’. Alle opnames blijven 365 dagen beschikbaar om terug te kijken*.

Stappenplan

 1. Ga naar de TV Gids en zoek het gewenste programma op
 2. Kies het programma
 3. Druk op de knop opnemen
 4. Ga naar ‘Mijn Opnames’ en kijk je programma terug

Let op: deze dienst is beschikbaar vanaf 3 december.

Wat zijn de opties per pakket?

Het verschilt per pakket hoeveel uur je op kunt nemen en hoe lang je je opnames kunt bewaren. Bekijk hier per pakket de mogelijkheden.

 • Abonnement Riant: 20 uur opnemen, opnames 30 dagen bewaren
 • Abonnement Rijk: 100 uur opnemen, opnames 365 dagen bewaren
 • Abonnement Royaal: 100 uur opnemen, opnames 365 dagen bewaren
 • Abonnement BOMVOL: 100 uur opnemen, opnames 365 dagen bewaren

Wat zijn de voordelen?

 • Je kunt waar je ook bent een opname van een programma starten
 • Je kunt je opnames op verschillende apparaten bekijken
 • Je hebt geen harde schijf of HD-recorder nodig om op te kunnen nemen
 • Je hoeft nooit meer je favoriete programma missen

Wat zijn de zenders die je kunt opnemen?

De meeste zenders in je abonnement kun je opnemen via internet. Bekijk onze zenderlijst op www.canaldigitaal.nl/downloads voor een precies overzicht.

* Let op: de opnames van FOX zijn 180 dagen beschikbaar.