Radio luisteren via de satelliet, hoe doe ik dat?
Terug naar de blog

Radio luisteren via de satelliet, hoe doe ik dat?

19-9-2022 Durf te vragen

Langs de Lijn, de Top 40, Mattie en Wietze: op de radio barst het van de leuke programma’s met goede muziek, passievolle wedstrijdverslaggeving en interessante discussies. Kortom, er valt genoeg bijzonders te ontdekken. Via de satelliet luister je bij Canal Digitaal naar meer dan 160 radiozenders. Wil je meer weten over radio luisteren bij Canal Digitaal? Carry on reading :-)

Radio luisteren bij Canal Digitaal, hoe werkt dat?

Vergeet de ether en het internet: bij Canal Digitaal luister je via de satelliet naar de radio. Hierbij wordt het geluid afgespeeld door je televisie. Via de satelliet is verbinding altijd goed en de geluidskwaliteit kraakhelder. Wel zo fijn om écht te genieten van de nummers die worden gedraaid.

Wat heb ik nodig om via de satelliet radio te luisteren?

Bij Canal Digitaal kun je radio luisteren met een zenderpakket. Voor Radio 1, Radio 2, 3FM en Radio 4 heb je minimaal het basispakket nodig. Om naar radio te kunnen luisteren heb je een satellietset nodig en een ontvanger, zoals een van onze interactieve ontvangers. Dit zijn de MZ-101 en de MP-201. Het boodschappenlijstje om radio te luisteren via de satelliet is dus als volgt:

  • Een willekeurig Canal Digitaal zenderpakket
  • Een schotelset
  • De MZ-101 of MP-201

Naar welke zenders kan ik luisteren?

Het mooie aan radio luisteren via de satelliet is het enorme zenderaanbod. Via de ether is het vaak niet mogelijk om buitenlandse zenders te ontvangen. Bij ons hoef je daar niet bang voor te zijn. En dat is mooi, want omgekeerd werkt het natuurlijk ook zo: ook op vakantie in een ander Europees land kun je gewoon naar je oude, vertrouwde radiozender met je favoriete DJ’s luisteren. Concreet bevat het radiozenderaanbod meer dan 160 zenders. Deze ontvang je met de dubbele ontvangstkop, een zogenaamde duo-LNB. Hieronder vallen alle populaire Nederlandse zenders: van 3FM tot Sky Radio en van Q Music tot Slam FM. Ook ontvang je hiermee bekende buitenlandse zenders, zoals de radiozenders van de Franse publieke omroep en de WDR, de Duitse publieke omroep. Wil je bijvoorbeeld ook de zenders van de BBC ontvangen? Dan heb je een zogenaamde triple-LNB nodig.