Nieuwe zenderlijst inladen, hoe doe ik dat?
Terug naar de blog

Nieuwe zenderlijst inladen, hoe doe ik dat?

2-6-2017 Durf te vragen

Hij wordt zeer vaak geüpdatet: de zenderlijst met de zenders die jij via satelliet-tv van Canal Digitaal kunt kijken. Met een nieuwe zenderlijst ontvang je de zenders die we aan ons zenderaanbod hebben toegevoegd. Maar wat als dit niet automatisch is gebeurd? En hoe merk je het als de nieuwe zenderlijst niet is ingeladen? Hoe ga je dan zelf handmatig de zenderlijst inladen?

Wat is een zenderlijst?

De zenderlijst is een lijst met alle tv- en radiozenders die je met jouw Canal Digitaal-abonnement kunt ontvangen. Het is een belangrijk onderdeel om tv-zenders mee te ontvangen. Zodra je een abonnement bij ons hebt, kun je een zenderlijst inladen in je apparatuur. Vervolgens kun je naar de zenders uit deze zenderlijst kijken.

Waarom moet ik een zenderlijst opnieuw inladen?

Je zou misschien zeggen: “één keer een zenderlijst inladen en ik ben klaar, toch?” Nee, zo zit de vork niet in de steel. Zenderlijsten veranderen namelijk zodra het zenderaanbod verandert. Bijvoorbeeld als we (vrij-te-ontvangen) zenders aan ons aanbod toevoegen of als er zenders verdwijnen. Pas nadat de nieuwe zenderlijst is ingeladen, kun je naar deze zenders kijken.

Hoe weet ik of een zenderlijst wel of niet is ingeladen?

Je kunt zelf checken of de nieuwe zenderlijst van Canal Digitaal is ingeladen in je ontvanger. Kun je een nieuwe zender nog niet ontvangen, terwijl dit wel zou moeten? Dan komt dit waarschijnlijk omdat de zenderlijst nog niet is ingeladen. Dit kun je zelf handmatig doen. Is de nieuwe zender al wél te ontvangen? Dan hoef je niets te doen: de ontvanger heeft dan zelf al de nieuwe zenderlijst ingeladen! :-)

Zenderlijst inladen, zo doe je dat:

Een ontvanger laadt een zenderlijst in de meeste gevallen automatisch in. Bij sommige ontvangers moet je het zelf doen. Ook kan het ene keer gebeuren dat je ontvanger een zenderlijst een keer niet automatisch inlaadt. Bijvoorbeeld omdat ‘ie een tijd heeft uitgestaan, wat kan gebeuren als je de ontvanger niet frequent gebruikt. Of als de ontvanger het signaal van de ASTRA 1- of ASTRA 3-satelliet tijdelijk niet heeft ontvangen.

Nieuwe zenderlijst inladen met de MZ-101 en MP-201

Voordat je een zenderlijst gaat inladen, is het goed om te checken of de MZ-101 of MP-201 het signaal van de ASTRA 1- of ASTRA 3-satelliet ontvangt. Daarna laad je met een paar drukken op de knop zelf een nieuwe zenderlijst in:

 • Druk op de afstandsbediening van de ontvanger op de menuknop;
 • Selecteer ‘Instellingen’ en druk op ‘Installatie’;
 • Selecteer ‘Zenderlijst inladen’ en druk op ‘Ja, opnieuw scannen’;
 • De ontvanger gaat nu de nieuwe zenderlijst inladen.

Controleer, zodra het inladen erop zit, of je de nieuwe zenders van het zenderpakket nu wél kunt ontvangen. Heb je een andere ontvanger dan de MZ-101 of MP-201? Ook hiermee kun je een zenderlijst inladen. Dit doe je via het gebruikersmenu van je ontvanger. Succes!

Canal Digitaal Chat

 • vandaag

 • Welkom bij Canal Digitaal
 • Ben je al klant van Canal Digitaal?

 • Ja

  Nee

 • Ja

 • Nee

 • Login met je emailadres en wachtwoord.


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik heb nog geen inloggegevens
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


De verbinding met het Canal Digitaal-team is niet gelukt
Voer een bericht in!
Ongeldig telefoonnummer
Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot