Satelliet tv-ontvangers

Met satelliet-tv van Canal Digitaal ontvang je het beste van Nederlandse en buitenlandse televisie en kijk je onbeperkt awardwinning films en Europese topseries van CANAL+. Hieronder vind je meer informatie over mogelijkheden, gebruik en installatie.



MZ-104 tv-ontvanger: 4K (Ultra HD) ready

Neem je een abonnement met apparatuur, dan ontvang je de MZ-104 ontvanger. Hiermee kijk je tv in HD. De ontvanger is bovendien 4K (Ultra HD) ready. Kijk in de zenderlijst welke kanalen al uitzenden in 4K kwaliteit. Verbind de ontvanger met internet en geniet van extra interactieve tv-functies en mogelijkheden:

  • Onbeperkt awardwinning films en Europese topseries van CANAL+.
  • Programma’s tot 7 dagen terugkijken met TV Gemist.
  • Start een programma opnieuw met Begin Gemist.
  • Pauzeren.
  • Mogelijkheid om opnames te maken via USB-stick of harddisk (niet meegeleverd). Let op, niet alle zenders staan opnemen toe.

Alles over installatie en gebruik van de MZ-104

MZ-102 tv-ontvanger

Met de MZ-102 ontvanger kijk je tv in HD. Verbind de ontvanger met internet en geniet van extra interactieve tv-functies en mogelijkheden:

  • Onbeperkt awardwinning films en Europese topseries van CANAL+.
  • Programma’s tot 7 dagen terugkijken met TV Gemist.
  • Start een programma opnieuw met Begin Gemist.
  • Pauzeren.
  • Mogelijkheid om opnames te maken via USB-stick of harddisk (niet meegeleverd). Let op, niet alle zenders staan opnemen toe.

Alles over installatie en gebruik van de MZ-102

Andere Ontvangers

Heb je een andere satellietontvanger? Dan staan de antwoorden op veelgestelde vragen vaak in de bijgeleverde handleiding of op de website van de fabrikant.

Hier vind je alle informatie over de SAT-801
Hier vind je alle informatie over de MZ-101 en MP-201



Canal Digitaal CI(+) modules

  1. CAM-701 Installeren en gebruiken

    Met de Canal Digitaal CI(+) module van Canal Digitaal ontvang je je abonnement gemakkelijk zonder losse satellietontvanger. Je plaatst de module direct in een televisie met ingebouwde satellietontvanger of ontvanger met CAM-slot.



    Geschikte televisies
    Als je van plan bent een nieuwe televisie aan te schaffen, en je gebruik wilt maken van een CI(+) module voor de ontvangst van je abonnement, is het van belang om te controleren of deze geschikt is. In de meeste gevallen is de televisie geschikt als:

    • de tv beschikt over een DVB-S2 tuner
    • de televisie geschikt is voor automatische zenderlijstupdates (fast-scan)

    Lijst CI-Geschikte TV's

  2. TV app voor smart-tv

    Heb je een smart-tv? Dan kun je ook zonder kastje of kabels tv kijken via de CANAL+ app. Hiermee kijk je in een handomdraai programma's terug en geniet je van de beste films en series. Hier vind je of jouw tv geschikt is voor de CANAL+ app :

    Lijst Geschikte smart-tv voor de CANAL+ app

  3. CI+ module bestellen

    Je kunt een CI+ module met ingebouwde smartcard bestellen via onze webshop.

    • CI+ module met geïntegreerde smartcard
    • CI- module voor losse smartcard
    Wil je de module aanschaffen via een van onze dealers? Bekijk dan ons overzicht van verkooppunten.

    Verkooppunten

  4. CI+ module installeren

    Je kunt de CI(+) module gemakkelijk zelf installeren. Hoe dit moet is afhankelijk van de type CI(+) module dat je in gebruik hebt.

    CI+ module met geïntegreerde smartcard en oranje sticker

    Heb je een Canal Digitaal CI+ module met rode of oranje sticker? Dan zit de smartcard ingebouwd. Je kunt met deze module geen gebruik maken van een losse smartcard.

    • Plaats de module met de sticker van de tv af. Druk de module licht aan zodat je zeker weet dat hij goed verbinding maakt. Je kunt dit herkennen aan het ledje dat op de module brandt.
    Zwarte CI+ module met geïntegreerde smartcard

    Heb je de nieuwe (zwarte) CI+ module CAM-803? Bekijk dan de gebruikersinformatie voor deze module.

    Gebruikersinstructies


    CI+ module voor losse smartcard

    • Steek de smartcard in de CI+ module, zodat de chip richting de sticker wijst.
    • Plaats vervolgens de module met kaart in de tv, zodat de sticker van de tv af wijst.
    De CI+ module met witte sticker is geschikt voor het gebruik van een losse smartcard. Wij leveren de losse smartcards niet meer, maar als je er zelf nog een hebt kun je nog wél een bijbehorende module bestellen.

  5. Extra tips

    Staan de zenders niet op volgorde of krijg je geen beeld? Controleer de volgende punten.

    • Kies bij het inladen van de zenderlijst altijd voor CD/TVV/Telesat. Zo krijg je de juiste zenderlijst, met de zenders op de juiste volgorde.
    • Geen beeld? Controleer dan of de CI-module ver genoeg in de houder is gedrukt.

ci-module
schotel-en-lnb

Schotel en LNB

Om beeld te krijgen met je ontvanger maak je gebruik van een schotelantenne en LNB (ontvangstkop). Zo ontvang je, onafhankelijk van je locatie, het beste tv-beeld. Handig voor op de camping, op vakantie en op plekken waar je geen andere aansluitingen hebt.

Canal Digitaal levert standaard een 64cm schotelantenne. Met dit formaat kun je in het grootste gedeelte van West-Europa het beste van Nederlandse en buitenlandse tv kijken. Is je schotel geplaatst door een dealer, installateur of camperspecialist? Dan kan de schotel die je gebruikt afwijken van het standaardmodel. Zie de onderstaande pagina voor alle informatie over schotels en LNB's.

Zie onderstaande voor meer informatie over schotels en LNB's.



⯈ STANDAARD SCHOTEL

  1. Standaard Triax 64cm schotelantenne Wanneer je bij Canal Digitaal een abonnement met een schotel (en ontvanger) bestelt krijg ontvang je de Triax 64cm schotelantenne. Met deze schotel kun je in het grootste gedeelte van West-Europa satelliet-televisie ontvangen.

  2. Installatie van je schotel Als je de schotel zelf installeert kun je gebruik maken van verschillende handleidingen. Zo hang je de schotel gemakkelijk zelf ophangen en afstellen. Belangrijke opmerking: zorg er altijd voor dat je dit op een veilige manier doet!

  3. Dealers en installateurs Als je zelf niet de mogelijkheid hebt om de schotelantenne op te hangen, dan kun je contact opnemen met een van de bij ons aangesloten dealers. Zij kunnen je helpen met het installeren van of uitrichten van je schotel. Daarnaast kun je bij hen terecht voor informatie en advies over de juiste schotel voor jouw situatie.

    • Gunstig geprijsd
    • Professionele hulp
    • Altijd het beste signaal

    Verkooppunt zoeken

⯈ AUTOMATISCHE SCHOTELS

  1. Het beste beeld met je automatische schotel Opmerking: Ben je in het bezit van een Oyster Vison II met een witte stuurkast een een antracietgrijze bediening? Dan kan deze niet meer updaten na versie 2.62. Neem contact op met je installateur voor meer informatie.

    Naast de reguliere schotels (op driepoot of muurbeugel) kun je voor de ontvangst van je Canal Digitaal abonnement ook gebruik maken van een automatische schotel. Makkelijk, want je hoeft de schotel niet zelf te richten.

    Er zijn verschillende typen schotelantennes, allen met eigen bijzondere kenmerken.
  2. Volautomatische schotels Een volautomatische schotel is een schotel die wordt aangestuurd door de ontvanger. Wanneer je afstemt op een zender die uitzendt van een andere satelliet dan waar de schotel op dat moment op is uitgericht, ontvangt de schotel van de ontvanger nieuwe informatie.

    Met deze informatie bepaalt de schotel hoeveel graden gedraaid moet worden om het signaal van de zender te kunnen ontvangen.
  3. Halfautomatische schotel Met een halfautomatische schotel ben je nog steeds voorzien van het gemak van een automatische uitrichting, maar ben je voor in de aanschaf een stuk goedkoper uit. In dit geval wordt de schotel niet aangestuurd door de ontvanger, maar moet je zelf de satelliet selecteren waarop je wilt uitrichten.

    Voor het uitrichten gebruik je dikwijls een bedieningspaneel waarop je de satelliet kunt selecteren.
  4. De schotel blijft draaien of klapt weer in Als je schotelantenne niet stopt met draaien, of na een periode van draaien automatisch weer inklapt kan dit meerdere oorzaken hebben.
  5. Nog geen GPS-Positie bepaald Wanneer je beschikt over een van de nieuwere schotelantenne's kan het voorkomen dat de schotel voor een goede uitrichting een GPS-positie moet bepalen.

    Is dit het geval? Geef de schotel dan even de tijd om de positie te bepalen, dit kan tot wel 15 minuten duren.
  6. Geen vrij zicht Als de schotel de opgevraagde satelliet niet kan vinden, kan het voorkomen dat de schotel blijft draaien of automatisch inklapt. Zoek in dit geval een betere plaats voor je camper/caravan/schotel.
  7. Onjuiste transpondergegevens Als de transpondergegevens in de software van de schotel niet juist (meer) zijn, kan deze niet meer juist uitrichten. Je dient in dit geval de software van de schotel te updaten.

    Bij sommige schotels kun je dit zelf doen met een USB-stick of een (bijgeleverde) datakabel. Met een beetje pech moet je terug naar de installateur om dit voor je te laten doen.

    Weet je niet hoe dit moet? Raadpleeg dan de documentatie van de fabrikant of neem contact op met je installateur.
  8. De schotel klapt niet uit of in Als je problemen ervaart met de mechanische aspecten van een automatische schotel kan dit veroorzaakt worden door verschillende problemen. Raadpleeg onderstaande lijst voor meer informatie.

    Belangrijk: Weet je niet zeker of wat je doet goed of slecht is voor het mechanisme? Neem dan altijd contact op met de leverancier.

    Canal Digitaal accepteert geen verantwoordelijkheid voor defecte apparatuur van derden!

    1. Haal alle spanning van de schotel en bedieningspaneel (alle kabels los) en wacht een minuut. Sluit hierna alles weer aan.

    2. Controleer of de schotel gezekerd is en of deze zekering nog in orde is. Controleer documentatie van de fabrikant voor meer informatie over zekering.

    3. Vorst? Controleer of het mechanisme niet vastgevroren is. Indien vastgevroren kun je deze ontdooien met bijvoorbeeld warme lucht (föhn).
  9. Geen rechten Alles naar behoren functioneert maar je toch geen beeld krijgt, kan dit veroorzaakt worden door de werking van de smartcard en/of CI-module. Controleer daarom het volgende.
    • Is de CI-module correct geplaatst? In de meeste gevallen is dit met de sticker en de chip van de smartcard omhoog.
    • Is het abonnement actief?
    • Heeft de smartcard de laatste rechten? Deze kun je ontvangen door de ontvanger/tv één uur af te stemmen op NPO1 HD. Je ontvangt vanzelf de nieuwe rechten.

⯈ DUOLNB EN TRIPLELNB

  1. Duo-LNB Met Duo-LNB (dubbele ontvangstkop) ontvang je je zenders, zenderlijsten en software-updates via zowel Astra 1 (19.2E) en Astra 3(23.5E):

    Geschikt voor de 64cm schotelantenne
    Standaard vier coax-aansluitingen
    Aangestuurd door je satellietontvanger

    Installatiehandleiding voor je Duo-LNB

    Installatiehanleiding losse duo-lnb (dubbele ontvangstkop)

  2. Triple-LNB De Triple-LNB stelt je in staat om naast Astra 1(19.2E) en Astra 3(23.5E) óók Astra 2(28.2E) te ontvangen. Hiermee verrijk je je zenderpakket met tientallen vrij te ontvangen Britse zenders.

    • Geschikt voor de 64cm schotelantenne
    • Standaard vier coax-aansluitingen
    • Aangestuurd door je satellietontvanger
    Installatiehandleiding voor je Triple-LNB

    Installatiehanleiding losse triple-lnb (type 1)

    Installatiehanleiding losse triple-lnb (type 2)


    Belangrijke opmerking: doordat Astra voor deze satelliet gebruik maakt van spotbeam-techniek is het signaal uitsluitend te ontvangen in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België en een klein gedeelte van Frankrijk.

Smartcards

Zenders die we uitzenden via satelliet zijn gecodeerd. Dit betekent dat je een abonnement moet hebben om de zenders te kunnen bekijken. Het decoderen/vrijgeven van deze zenders doe je met een smartcard. Canal Digitaal levert tegenwoordig uitsluitend nog nieuwe abonnementen op ontvangers met een ingebouwde smartcard. Als je al langer een abonnement hebt kan het zijn dat je nog beschikt over een losse (oranje of grijze) smartcard.

Informatie over smartcards

smartcard