Canal Digitaal bestaat sinds 1996 en heeft een bewezen staat van dienst/ technologie.

Digitenne is onderdeel van KPN en is sinds 1999 op de markt.

Basis HD

Basis HD

Digitenne basis

Basis

 • 322 vrij te ontvangen tv zenders

 • 3 vrij te ontvangen tv zenders

 • Abonnementen kanalen 56

 • Abonnementen kanalen 30

 • 61 zenders in HD kwaliteit

 • Gratis FOX Sport (logo)

 • Duitse zenders

 • 4 Kinderzenders

 • 3 Kinderzenders

 • 9 regionale zenders

 • 1 Regionale zender

 • Veel hogere beeld- en geluidskwaliteit

 • Thuis interactief en on demand tv-kijken

 • In de hele EU op pc, mobiel en tablet

Canal Digitaal vergelijken met Digitenne

Wil je televisiekijken, maar heb je geen kabelaansluiting of toegang tot een snelle internetverbinding? Dan heb je twee keuzes: tv-kijken via de ether bij Digitenne van KPN of tv-kijken via de satelliet bij Canal Digitaal. Hoe weet je welke aanbieder beter is: Digitenne of Canal Digitaal? Wij vergelijken Digitenne met Canal Digitaal op het gebied van zenderpakketten, prijzen, zenderaanbod, interactieve mogelijkheden en service.

TV zenders gestapeld

Zenderpakketten Digitenne vergeleken met Canal Digitaal

Digitenne biedt één zenderpakket aan. Dit basispakket bestaat uit dertig zenders. Ter aanvulling kun je een klein FOX Sports-zenderpakket nemen, met twee van de vier zenders van deze premium sportzender.

Vergelijk je Canal Digitaal met Digitenne, dan valt het grotere zenderaanbod direct op. Te beginnen met het instappakket van deze aanbieder van satelliet-tv. Dit is het Basis HD-pakket, waarmee je 56 zenders ontvangt. Ter aanvulling krijg je daar gratis meer dan 300 vrij te ontvangen zenders bij. Daarnaast heb je bij Canal Digitaal toegang tot 160 HD-zenders. Bij Digitenne zijn dat er nul.

Digitenne biedt zoals gezegd één zenderpakket aan, bij Canal Digitaal zijn dat er vier. Naast het Basis HD-pakket heb je ook het Familie HD-, Entertainment HD- en Recreatie Basis HD-pakket. Ter aanvulling kun je ook kiezen uit een aantal premium zenderpakketten: FOX Sports, Ziggo Sport Totaal, Film1 en Man-X.

Vergelijk je het Familie HD-pakket van Canal Digitaal met Digitenne? Dit pakket biedt veel meer zenders: 80 tegenover 30. Bovendien heb je drie keer zo veel kinderzenders: 9 om precies te zijn. Het aanbod van regionale zenders is ook groter. Extra voordeel: je hebt, net als bij het Basis HD-pakket, 50 vrij te ontvangen Britse zenders. Die heb je bij Digitenne niet.

Totaal aantal tv- en radio zenders

Bij Digitenne kun je in totaal kijken naar 58 tv- en radiozenders. Ook biedt deze aanbieder drie vrij te ontvangen zenders aan. Vergelijken we Digitenne met de andere aanbieder, dan valt op dat het zenderaanbod van Canal Digitaal veel groter is. Het basispakket van deze aanbieder bestaat uit 68 tv- en radiozenders. Daarnaast heb je hier altijd toegang tot meer dan 300 vrij te ontvangen zenders. Bij Digitenne is het niet mogelijk om naar zo veel verschillende zenders te kunnen kijken. Daarnaast kijk je bij Canal Digitaal naar ruim 60 zenders in HD. HD wordt niet aangeboden door Digitenne.

Interactieve tv

Mobiele en interactieve mogelijkheden vergeleken

Tv-kijken, dat doe je allang niet meer alleen via de televisie. Nee, tegenwoordig kijken mensen ook maar al te graag hun favoriete programma via de app op hun smartphone, tablet of computer. Hoe zit het met de mobiele en interactieve mogelijkheden van Digitenne? Die zijn er niet. Digitenne heeft geen app om tv te kijken. Ook is het niet mogelijk om in de browser van je computer via Digitenne tv te kijken. Deze aanbieder biedt ook geen TV Gemist of Begin Gemist. Verder ontbreken ook gratis on-demand films en een on-demand videotheek.

Canal Digitaal biedt al deze mobiele en interactieve mogelijkheden wél. Hiermee is deze aanbieder op dit gebied een stuk veelzijdiger is en heeft het de klant veel meer te bieden. Zo heeft Canal Digitaal de gratis Canal Digitaal App 2.0 en Live TV waarmee je overal in Nederland via internet tv kunt kijken. Ten aanzien van Digitenne biedt deze aanbieder daarmee op dit vlak meer gebruiksgemak.

Gebruikte techniek

Bij Digitenne kijk je draadloos televisie via de ether. Dit is dezelfde methode waarop je vroeger analoge radio ontving. De officiële naam van de Digitenne-techniek is Digital Video Broadcasting Terrestrial, oftewel DVB-T. Een ontvanger ‘haalt’ het signaal dan uit de lucht. De Digitenne binnen- of buitenantenne ontvangt het digitale signaal. De decoder ontvangt en vertaalt het signaal van de antenne en “vertaalt” je digitale antenne signaal naar de taal van je tv. Met deze techniek kun je overal in Nederland bij Digitenne tv-kijken.

Bij Canal Digitaal kijk je draadloos televisie via de satelliet. De schotelantenne van de televisiekijker ontvangt het signaal vanaf de satelliet en geeft dit signaal door naar de ontvanger van degene die televisie wil kijken. De ontvanger verwerkt de signalen vanaf de schotelantenne en geeft deze signalen door naar de (digitale) televisie. Het voordeel van satelliet-tv is dat je zenders altijd in hoge beeldkwaliteit ontvangt. Daarnaast kun je overal in West-Europa verbinding maken met deze satellieten. Ook in het buitenland kijk je bij Canal Digitaal dus draadloos tv via de satelliet. Niet alleen in Nederland, maar ook in populaire vakantielanden als Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje.

Vergelijking prijzen Digitenne met Canal Digitaal

Het is altijd interessant om de prijzen van twee aanbieders van draadloze televisie te vergelijken. Bij Digitenne en de andere aanbieder ga je een abonnement aan voor twaalf maanden. Digitenne brengt € 35,- aansluitkosten in rekening en daarna betaal je € 15,50 per maand. Canal Digitaal berekent op het moment geen eenmalige kosten (a € 49,95) en kost € 22,95 per maand. Daarmee valt Digitenne iets goedkoper uit. Echter, voor zo’n € 7,- per maand extra biedt Canal Digitaal zijn klanten veel meer. Dit brengt ons op de voordelen van Canal Digitaal.

Voordelen Canal Digitaal

Onderaan de streep biedt Canal Digitaal zijn klanten meer dan Digitenne. Niet alleen is het zenderaanbod groter, ook de interactieve mogelijkheden zijn veel uitgebreider. Je kunt tot zeven dagen na uitzending een programma terugkijken via TV Gemist. Met de app en Live TV kijk je bovendien overal in Nederland tv via internet. Extra voordeel: het Familie HD-pakket van Canal Digitaal is maar een klein beetje duurder dan het Basis HD-pakket. Hiermee ontvang je nog meer zenders, waaronder 25 familiezenders. Kortom, voor iets meer geld véél meer voordelen.