Canal Digitaal bestaat sinds 1996 en heeft een bewezen staat van dienst/ technologie.

Digitenne is onderdeel van KPN en is sinds 1999 op de markt.

Riant

Canal Digitaal
Riant

Digitenne basis

KPN Digitenne

 • Meer dan 170 vrij te ontvangen tv-zenders (waaronder meer dan 100 Duitse zenders)

 • 3 vrij te ontvangen tv-zenders (in grensstreek mogelijk meer)

 • 66 zenders

 • 30 zenders

 • 4 kinderzenders

 • 3 kinderzenders

 • 5 regionale zenders (7 extra via internet)

 • 1 regionale zender

 • Thuis interactief en on demand tv-kijken

 • In de hele EU op pc, mobiel en tablet kijken met de TV App

 • Wil je je favoriete programma’s kijken wanneer het jou uitkomt? En niet alleen thuis, maar ook onderweg en op vakantie? Dan is tv van Canal Digitaal de goedkoopste oplossing. € 21,95** Vanaf 1 juli 2023 verhogen we de prijs per maand met € 2,-

 • Wil je weinig betalen of maar 30 zenders ontvangen? Dan is Digitenne jouw keus. € 18,- * * Exclusief eenmalige activatiekosten € 25,-

Canal Digitaal vergelijken met Digitenne

Wil je televisiekijken, maar heb je geen kabelaansluiting of toegang tot een snelle internetverbinding? Dan heb je twee keuzes: tv-kijken via de ether bij Digitenne van KPN of tv-kijken via de satelliet bij Canal Digitaal. Hoe weet je welke aanbieder beter is: Digitenne of Canal Digitaal? Wij vergelijken Digitenne met Canal Digitaal op het gebied van zenderpakketten, prijzen, zenderaanbod, interactieve mogelijkheden en service.

TV zenders gestapeld

VERGELIJKING ZENDERPAKKETTEN DIGITENNE EN CANAL DIGITAAL

Digitenne biedt één zenderpakket aan. Dit basispakket bestaat uit 30 zenders.

Vergelijk je Canal Digitaal met Digitenne, dan valt het grotere zenderaanbod direct op. Te beginnen met het instappakket van deze aanbieder van satelliet-tv. Dit is het Riant-pakket, waarmee je 66 zenders ontvangt. Ter aanvulling ontvang je daar gratis meer dan 170 vrij te ontvangen zenders bij met je ontvanger van Canal Digitaal.

Digitenne biedt zoals gezegd één zenderpakket aan, bij Canal Digitaal heb je de keuze uit vijf zenderpakketten. Naast het Riant-pakket heb je ook het Rijk-, Royaal- en de Op Vakantie-pakketten. Ter aanvulling kun je ook kiezen uit een aantal premium zenderpakketten: ESPN, Ziggo Sport Totaal, Film1 en Man-X.

Vergelijk je het Rijk-pakket van Canal Digitaal met Digitenne? Dit pakket biedt veel meer zenders: 84 tegenover 30. Bovendien heb je drie keer zo veel kinderzenders: 9 om precies te zijn. Het aanbod van regionale zenders is ook groter. Extra voordeel: je kunt bij ieder abonnement met een speciale ontvangstkop meer dan 100 extra Britse zenders ontvangen. Die heb je bij Digitenne niet.

Totaal aantal tv- en radio zenders

Bij Digitenne ontvang je in totaal 58 tv- en radiozenders. Ook biedt deze aanbieder drie vrij te ontvangen zenders aan. Vergelijken we Digitenne met de andere aanbieder, dan valt op dat het zenderaanbod van Canal Digitaal veel groter is. Het basispakket van deze aanbieder bestaat uit 66 tv- en radiozenders. Daarnaast heb je met de apparatuur van Canal Digitaal toegang tot meer dan 170 vrij te ontvangen zenders. Bij Digitenne is het niet mogelijk om naar zo veel verschillende zenders te kunnen kijken.

Interactieve tv

Mobiele en interactieve mogelijkheden vergeleken

Tv-kijken, dat doe je allang niet meer alleen via de televisie. Nee, tegenwoordig kijken mensen ook maar al te graag hun favoriete programma via de app op hun smartphone, tablet of computer. Hoe zit het met de mobiele en interactieve mogelijkheden van Digitenne? Die zijn er niet. Digitenne heeft geen app om tv te kijken. Ook is het niet mogelijk om in de browser van je computer via Digitenne tv te kijken. Deze aanbieder biedt ook geen TV Gemist of Begin Gemist. Verder ontbreken ook gratis on-demand films in een on-demand videotheek.

Canal Digitaal biedt al deze mobiele en interactieve mogelijkheden wél. Hiermee is deze aanbieder op dit gebied een stuk veelzijdiger is en heeft het de klant veel meer te bieden. Zo heeft Canal Digitaal de gratis Canal Digitaal App voor mobiele apparaten, de gratis Smart TV App en Live TV waarmee je overal in Nederland (via internet) tv kunt kijken. Ten aanzien van Digitenne biedt deze aanbieder daarmee op dit vlak meer gebruiksgemak.

Gebruikte techniek

Bij Digitenne kijk je draadloos televisie via de ether. Dit is dezelfde methode waarop je vroeger analoge radio ontving. De officiële naam van de Digitenne-techniek is Digital Video Broadcasting Terrestrial, oftewel DVB-2. Een ontvanger ‘haalt’ het signaal dan uit de lucht. De Digitenne binnen- of buitenantenne ontvangt het digitale signaal. De decoder ontvangt en vertaalt het signaal van de antenne en “vertaalt” je digitale antenne signaal naar de taal van je tv. Met deze techniek kun je overal in Nederland bij Digitenne tv-kijken.

Bij Canal Digitaal kijk je televisie via de satelliet. De schotelantenne van de televisiekijker ontvangt het signaal vanaf de satelliet en geeft dit signaal door naar de ontvanger van degene die televisie wil kijken. De ontvanger verwerkt de signalen vanaf de schotelantenne en geeft deze signalen door naar de (digitale) televisie. Het voordeel van satelliet-tv is dat je zenders altijd in hoge beeldkwaliteit ontvangt. Daarnaast kun je overal in West-Europa verbinding maken met deze satellieten. Ook in het buitenland kijk je bij Canal Digitaal dus tv via de satelliet. Niet alleen in Nederland, maar ook in populaire vakantielanden als Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje.

Vergelijking prijzen Digitenne met Canal Digitaal

In bovenstaande tabel staan enkele verschillen tussen Canal Digitaal Riant en KPN Digitenne. Naast de maandelijkse abonnementskosten komen er mogelijk nog aansluitkosten en kosten voor appartuur bij. Digitenne brengt € 25,- aansluitkosten in rekening. Canal Digitaal berekent € 30 eenmalige kosten. Bij Digitenne is de eerste ontvanger gratis: Neem je bij Canal Digitaal een abonnement van 24 maanden, dan ontvang je de apparatuur t.w.v. €199 gratis. Op basis van het Basis abonnement valt Digitenne iets goedkoper uit. Echter, voor zo’n € 1,95 per maand extra biedt Canal Digitaal zijn klanten veel meer.

Voordelen Canal Digitaal

Onderaan de streep biedt Canal Digitaal zijn klanten meer dan Digitenne. Je krijgt er vele interactieve diensten bij, kijk tot zeven dagen na uitzending een programma terug via TV Gemist of neem je favoriete programma op. Extra voordeel: het Rijk-pakket van Canal Digitaal is maar een klein beetje duurder dan het Riant-pakket. Hiermee ontvang je nog meer zenders, waaronder ESPN 1 en 15 familiezenders. Kortom, voor iets meer geld véél meer voordelen.

Canal Digitaal Chat

 • vandaag

 • Welkom bij Canal Digitaal
 • Ben je al klant van Canal Digitaal?

 • Ja

  Nee

 • Ja

 • Nee

 • Login met je emailadres en wachtwoord.


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik heb nog geen inloggegevens
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


De verbinding met het Canal Digitaal-team is niet gelukt
Voer een bericht in!
Ongeldig telefoonnummer
Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot