Overal in Nederland TV kijken met de Canal Digitaal TV App
Terug naar de blog

Altijd en overal in Nederland TV kijken met de Canal Digitaal TV App

3-11-2021 Durf te vragen

Update! Vanaf 1 april kunnen alle Canal Digitaal-klanten (met een Nederlands adres) met onze TV App in alle EU-landen televisiekijken. Dit kan via wifi, 3G en 4G. Het zogenaamde geoblock wordt dan opgeheven. Of je nou lekker onderweg bent met de trein of ergens op moet wachten: soms is het heerlijk om de tijd te vullen door lekker tv te kijken. Geen app is hiervoor beter beschikt dan onze Canal Digitaal TV App. Hiermee kun je namelijk altijd en overal in Nederland gratis tv-kijken op je smartphone of tablet. Maar de TV App kan natuurlijk veel meer dan dat. Daarom lees je in dit artikel al zijn ins en outs!

De Canal Digitaal TV App: streamen via internet

Met de TV App kijk je op je smartphone of tablet tv in HD-resolutie. Voordat je de app gaat gebruiken, is het goed om te weten dat ‘ie werkt via internet. Je ‘streamt’ daarmee een programma naar je apparaat. Dit gaat dus niet via je schotel. Het voordeel hiervan is dat je de Canal Digitaal TV App overal in Nederland kunt gebruiken. Wel willen we je graag even waarschuwen: het streamen verbruikt MB’s. We raden je daarom aan om tijdens het streamen rekening te houden met het formaat van de internetbundel van je telefoonabonnement. Als je streamt, verbruikt de Canal Digitaal TV App gemiddeld ongeveer 4 tot 5 MB per minuut. Tip van ons: via een wifi-netwerk verbruik je geen data van je internetbundel!

Dit kun je allemaal met de TV App van Canal Digitaal

Onze TV App is verrassend veelzijdig. Hieronder lees je wat ‘ie precies kan!

TV kijken natuurlijk!

Allereerst is de app natuurlijk ideaal om tv te kijken. Altijd en overal in Nederland. Je kunt alle zenders van je zenderpakket bekijken. Heb je bijvoorbeeld het Royaal-pakket? Dan kun je natuurlijk ook gewoon naar Ziggo Sport Select kijken. Deze zender hoort immers bij dit pakket.

Bladeren in de TV-gids

Wil je snel even kijken of er vanavond wat leuks op tv is? Goed nieuws: je kunt de Canal Digitaal TV App ook gebruiken als tv gids. Deze functie heeft allerlei slimmigheidjes. Zo kun je alle zenders die je niet ontvangt wegfilteren. Ook kun je de programmering van de aankomende week bekijken. Bovendien kun je tot meer dan tien dagen in de gids vooruitkijken. Om het voor jezelf overzichtelijk te houden, kun je zenders als ‘favoriet’ bestempelen. Zo maak je jouw eigen gepersonaliseerde tv gids. Hierin staan dan alleen de zenders waar je écht naar kijkt.

Uitzendingen streamen naar je Chromecast

Onze app is ideaal in combinatie met een tweede televisie die geen eigen zenderkastje heeft. Via een Google Chromecast kun je namelijk het beeld van de TV App laten afspelen op je televisie. Je Dit gaat via wifi. Handig, want zo hoef je niet meer met anderen te ‘vechten’ om wie er tv mag kijken! In de online winkel van Google kost de Google Chromecast 39 euro.

De Canal Digitaal TV App: gratis voor elke Canal Digitaal klant!

Hopelijk heb je nu meteen zin om de Canal Digitaal TV App te gebruiken. Dit kan alleen als je klant bent van Canal Digitaal. Zodra je de app hebt gedownload, log je in met je Canal Digitaal-inloggegevens. Wist je trouwens dat je ook via je browser tv kunt kijken?