Ramy: het leven als millennial en moslim
Terug naar de blog

Ramy: het leven als millennial en moslim

14-4-2021 Kijktips

Met Ramy heeft Hulu weer eens bewezen dat ze ijzersterke series produceren. Deze award- winnende komedie-dramaserie werd geregisseerd door komiek Ramy Youssef himself, die de hoofdrol van Ramy Hassan op zich neemt, een moslimjongen uit New Jersey. In de serie worden er gevoelige culturele kwesties onder de aandacht gebracht zoals sex voor het huwelijk en genderdiscriminatie. Dé must-watch die jouw blik op andere culturen verruimt. Met twee seizoenen en een derde in de maak, heb je voldoende bingemateriaal. Beschikbaar via Canal Digitaal.

Religie en wilde tienerjaren

Ramy Hassan is een Egyptisch- Amerikaanse twintiger uit New Jersey die al feestend door het leven gaat. Alhoewel hij volledig volgens de standaarden van zijn ouders en de moslim-gemeenschap wil leven, wil hij vooral ook genieten van zijn jonge leven. Hierdoor worstelt hij met zijn identiteit, en start zijn zoektocht naar de persoon die hij wil worden.

Alles begint met het vinden van een balans tussen zijn moderne levensstijl en religie. Maar hij is vastberaden om een betere moslim te worden. Of dat hem lukt, dat is natuurlijk de vraag...

Sublieme cast

Het succes heeft de serie voor een groot stuk te danken aan de sterke cast. Die bestaat volledig uit Arabische acteurs, en dat is ongezien. Dit is direct ook een enorme troef, want de rollen worden vertolkt door mensen die de struggle vast herkennen. Met gekende namen zoals Mahershala Ali, Amr Waked, Hiam Abbass en May Calamawy, kent deze serie alleen maar toptalent.

In een interview met The Independent zegt Ramy het volgende: Als kind zag ik op televisie of in films geen moslimpersonages met soortgelijke angsten. Ik had het gevoel dat we enkel verhalen over terroristen zagen, of jonge mannen die hun familie en cultuur in de steek laten. Met Ramy focust hij op alle aspecten van religie, en hoe het leven is als moslim in Amerika.

Golden Globe- winnaar

Ramy Youssef mocht al verscheidene nominaties en een Golden Globe award voor Beste Acteur in ontvangst nemen. Daarnaast kreeg hij een Peabody Award, dé prijs voor uitmuntende prestaties voor televisie en radio. Niet alleen de regisseur valt in de smaak, de serie heeft al een aantal nominaties gekregen, waaronder die van Breakthrough Series tijdens de Gotham Awards en Best Television Comedy or Musical tijdens de Satellite Awards.

Ook de pers is laaiend enthousiast. Standard.co vindt het verhaal grappig en uniek. Volgens Independent mag je de hype zeker geloven: Ramy is fris, gedurfd en leuk.Op IMDb krijgt de serie een mooie 8,1/10. Een trouwe kijker schrijft: Ik werd verliefd op Ramy en zijn identiteitscrisis, iets waar de meeste moslim-Amerikanen mee te maken krijgen.Een regelrechte eye-opener dus, die aanzet tot denken.

Waar kijk je Ramy?

Zin om Ramy te bingen? Je kijkt de serie via de TV App op je mobiel, tablet, laptop en/of smart-tv. Met het Rijk- of Royaal-pakket kijk je ook via je M7 interactieve satellietontvanger (indien verbonden met internet). Via Canal+ Series heb je altijd toegang tot de beste series uit binnen-en buitenland.