Contract overnemen? Dit is het en zo werkt het
Terug naar de blog

Contract overnemen? Dit is het en zo werkt het

3-11-2021 Durf te vragen

We hebben iets handigs voor je! Verhuis je en heeft dit huis satelliet-tv? Je kunt gratis het Canal Digitaal contract overnemen. Dit kost niets en hiervoor hoeven jij én de vorige bewoner alleen maar het overnameformulier in te vullen.

Een contract overnemen, wat is dat?

Bij Canal Digitaal kun je een contract overnemen van iemand die een abonnement bij Canal Digitaal heeft. Diegene draagt dan zijn abonnement kosteloos aan jou over. Je neemt het contract over door de smartcard op jouw naam te zetten. Vervolgens kies je welk abonnement of zenderpakket je neemt. Daarna staat de smartcard op jouw naam en heb je het contract overgenomen. Jij betaalt voortaan de abonnementskosten.

In welke situaties kan ik een contract overnemen?

Een contractovername komt vooral voor bij verhuizing. Stel: jij verhuist naar een woning die al satelliet-tv heeft en de vorige bewoner neemt zijn apparatuur niet mee. Jij kunt dan het Canal Digitaal abonnement gratis overnemen. Zo kun jij meteen tv kijken via de satelliet. Best fijn om na een lange, zware verhuisdag direct voor de buis neer te ploffen, toch? Andere mogelijkheden zijn er ook. Bijvoorbeeld als je een tweedehands caravan of camper met ingebouwde satelliet-tv koopt. Ook dan kun je het abonnement van de huidige eigenaar overnemen. Je kunt ook een contract overnemen als je iemands recreatieset koopt. Waarschijnlijk heeft de verkoper dan een Op Vakantie Basis-abonnement dat je dan kunt overnemen. Dat scheelt geregel, want je hoeft alleen maar samen het overnameformulier in te vullen en deze op te sturen.

Wat is het voordeel van een contract overnemen bij Canal Digitaal?

Kun je kiezen tussen afsluiten van een nieuw Canal Digitaal abonnement of het overnemen van een bestaand contract? Kies dan voor het laatste. Je neemt dan de smartcard en apparatuur van de vorige contractant over en hoeft dit dus niet zelf te bestellen. Een contract overnemen bij Canal Digitaal is gratis én je betaalt geen registratiekosten. Een ander voordeel van een contract overnemen is dat je meteen tv kunt kijken. Als het goed is, is alle benodigde apparatuur namelijk al geïnstalleerd. Je hoeft dus niet te wachten tot de apparatuur wordt bezorgd. Extra voordeeltje: je hoeft de satelliet-tv ook niet te installeren. Al kan het nooit kwaad om even te checken of de schotel nog goed staat uitgericht.

Zelf de inhoud van je abonnement bepalen

Bij een contractovername komt de smartcard van iemand anders op jouw naam te staan. Vervolgens is het aan jou welke zenderpakketten je neemt. Dit kun je op het overnameformulier al aangeven. Heeft de vorige contractant het Rijk-pakket, maar wil jij een groter pakket? Dan kun je hier aangeven dat je bijvoorbeeld het Royaal-pakket wil. Ook kun je meteen extra zenderpakketten afsluiten, zoals die van ESPN of Ziggo Sport.

Hoe neem ik een Canal Digitaal contract over?

Je neemt een contract over door het overnameformulier in te vullen. Dit doe je samen met de huidige contractant. Wil je precies weten hoe je dit doet? Op deze pagina staat precies hoe je dit doet en waar je op moet letten. Belangrijk om te weten: het overnemen van een Canal Digitaal contract is iets dat jij samen met de abonnementhouder regelt en de verantwoordelijkheid ligt ook bij jullie. Met het overnameformulier probeert Canal Digitaal jullie dit wél zo makkelijk mogelijk te maken. Succes!