High Fidelity: wat leer je uit vorige relaties?
Terug naar de blog

High Fidelity: wat leer je uit vorige relaties?

14-4-2021 Kijktips

Het komische liefdesdrama High Fidelity (2020) is gebaseerd op het gelijknamige boek van Nick Hornby. Er werd ook al een film van gemaakt. Met de serie wilden ze het verhaal vooral een stuk moderner brengen, zonder de belangrijkste aspecten te verliezen. Zo werd de mannelijke Rob, het karakter waar alles rond draait, vervangen door een vrouw.. Zoë Kravitz, de dochter van Lenny Kravitz, neemt de rol op zich. Zij maakte al indruk met haar rol in Fantastic Beasts, Big Little Lies en binnenkort in The Batman. Deze serie werd in 2020 gelanceerd, maar kon al rekenen op 1 award en 6 nominaties. Absoluut het kijken waard dus. Kijken kan via Canal Digitaal.

Een gebroken hart

In de serie maken we kennis met Rob, een biseksuele zwarte vrouw die eigenaar is van een platenwinkel. Ze weet echt alles over muziek, en kan uren vertellen over haar favoriete platen. In de liefde heeft ze minder succes, want haar grote liefde heeft haar laten zitten. Ze vraagt zich af wat er fout is gegaan in haar relatie en brengt daarom een bezoek aan haar vijf meest recente exen. Weten zij het antwoord?

Een hedendaagse remake

Met deze versie van High Fidelity wilden producers Sarah Kucserka en Veronica West komaf maken met stereotypen. Het voornaamste verschil tussen het boek en de serie is dat het hoofdpersonage nu een biseksuele zwarte vrouw is. Er zijn veel zwarte vrouwen die een ontzettende passie hebben voor muziek. Zoë Kravitz vertelt in een interview met Variety: ‘Er verschenen heel wat reacties, DM’s, boodschappen op Twitter en artikelen geschreven door zwarte vrouwen die van muziek houden. Ze waren bang om dit toe te geven, omdat ze nog nooit iemand zoals hen op televisie gezien hadden. Ze voelden zich voor het eerst gezien.

Een fantastische cast

Naast Zoë Kravitz bestaat de cast alleen maar uit toptalent. Zo zien we onder andere Jake Lacy (gekend voor zijn rol in Rampage en Carol), Da’Vine Joy Randolph (die we kennen van Dolemite is My Name) en David H. Holmes (gekend van The Tick en Mindhunter).

De acteerprestaties vielen bij de pers in de smaak. Menshealth zegt: ‘Als er één deel van Hulu’s nieuwe High Fidelity-serie niet ter discussie mag staan, dan is het wel het coolness level van Zoë Kravitz.Rollingstone vindt dat het Zoë haar beste rol is tot nu toe. Ook het publiek is fan, een trouwe kijker vertelt: ‘Zoë Kravitz is een echte ster als Rob. De twee medewerkers van Rob, Charise en Simon, zijn gewoon geweldig. De casting director zou meer lof moeten krijgen, want iedereen in deze serie is fantastisch.

Verschillende nominaties

High Fidelity werd tot nu toe al 6 keer genomineerd, en ging naar huis met de award voor

Outstanding Writing, Comedy Series tijdens de Black Reel Awards for Television. Tijdens deze awards werd Zoë Kravitz genomineerd voor Outstanding Actress, en ze kregen ook een nominatie voor Outstanding Comedy Series en Outstanding Music. Zoë Kravitz kreeg daarnaast een nominatie voor Best Actress in a Series, Comedy or Musical tijdens de Satellite Awards. High Fidelity zal jou dus zeker weten te verrassen!

Waar kijk je High Fidelity?

Benieuwd geworden? Je kijkt High Fidelity via de TV App op je mobiel, tablet, laptop en/of smart-tv. Met het Rijk- of Royaal-pakket kijk je ook via je M7 interactieve satellietontvanger (indien verbonden met internet). Via Canal+ Series heb je steeds keuze uit een ruim aanbod series, voor ieder moment.