Normal People: verborgen verlangen tussen 2 tieners
Terug naar de blog

Normal People: verborgen verlangen tussen 2 tieners

14-4-2021 Kijktips

De serie Normal People is gebaseerd op de bestseller roman van Iers schrijfster Sally Rooney. Voor de verfilming sloegen BBC en Hulu de handen in elkaar, en dat resultaat mag er zijn. De serie werd in 2020 maar liefst 62,7 miljoen keer gestreamd, waardoor het de meest bekeken serie van de BBC werd. Verwacht geen typische romcom, maar prille liefde en spanning tussen twee jongeren van verschillende afkomsten. De rollen van Marianne en Connell worden vertolkt door opkomend talent Daisy Edgar-Jones en Paul Mescal. Deze romantische dramaserie uit 2020 kijk je nu via Canal Digitaal.

Geen definitieve break-up

Marianne en Connell verschillen in ieder opzicht van elkaar. Zij is een outcast, hij is de populairste rugbyster op school. De moeder van Connell gaat wekelijks poetsen in de woning van Marianne, waardoor de 2 elkaar op een dag ontmoeten. Dit is het begin van hun knipperlichtrelatie. Connell houdt dit liefst verborgen voor zijn vrienden, waardoor ze uiteindelijk uit elkaar gaan. Als ze elkaar later op de universiteit weer tegenkomen, lijken de rollen compleet omgedraaid. Marianne heeft haar draai gevonden, terwijl Connell worstelt met zichzelf. Kunnen ze hun issues aan de kant schuiven voor de liefde?

Pijnlijke realiteit

Normal People lijkt wel de moderne versie van Romeo & Juliet. Dit liefdesverhaal is voor veel jongeren, en zelfs op latere leeftijd, heel herkenbaar. Je herinnert je vast wel jouw tienerjaren, dé periode waarin je op zoek ging naar je eigen identiteit en niet wist hoe je moest omgaan met al die emoties. De serie toont belangrijke thema’s zoals depressies, mentaal welzijn en seksualiteit.

Zwoele naaktscènes

Over de naaktscènes werd veel geschreven in de pers. Volkskrant zegt het volgende: ‘Normal People is een van de zeldzame series (of films) waarin seks niet wordt weggemoffeld in beelden van rondslingerende kleren en post-coïtale, kuis toegedekte gesprekken.Serietotaal vindt het ‘de opwindendste serie die ooit is geproduceerd.

Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een 9,3 op 10. Een kijker vindt dat de ‘slimme en sensuele verfilming volledig te danken is aan het acteertalent van de twee indrukwekkende jonge sterren.

Een reeks nominaties

De serie werd de afgelopen 2 jaar al meerdere keren genomineerd. In 2020 haalden ze de TCA Award binnen voor uitstekende prestatie in films, mini-series en specials. In 2021 werden ze genomineerd voor 2 Golden Globe awards: Daisy Edgar-Jones in de categorie Best Performance by an Actress in a Limited Series or Motion Picture Made for Television.  De serie kreeg ook een nominatie voor Best Limited Series or Motion Picture Made for Television.Tijdens de Satellite Awards sleepten ze de nominatie voor beste mini-serie in de wacht. Absoluut het kijken waard dus!

Kijk Normal People via Canal Digitaal

Zelf zin gekregen om de serie te kijken? Dat kan via de TV App op je mobiel, tablet, laptop en/of smart-tv. Met het Rijk- of Royaal-pakket kijk je ook via je M7 interactieve satellietontvanger (indien verbonden met internet). Wist je dat je via Canal+ Series altijd de beste in huis hebt? Naast Normal People heb je keuze uit een groot aanbod aan series.