BBC-hits kijk je bij Canal+ Series
Terug naar de blog

BBC-hits kijk je bij Canal+ Series

1-7-2021 Kijktips

Britse series: wie houdt er niet van? Ze zitten steengoed in elkaar en het sarcasme spat ervanaf. Goed nieuws, want op Canal+ Series kijk je nu de beste series van de BBC. Elke maand voegen we nieuwe titels en seizoenen toe aan de BBC-galerij. Elke BBC-serie is 4 maanden beschikbaar. We zetten ons Britse aanbod graag even in de spotlights!

Life

Te bekijken tot 30-10-2021

De dramaserie Life van de meermaals bekroonde schrijver Mike Bartlett gaat over het menselijk vermogen tot verbinding in een steeds meer versplinterde samenleving. De bewoners van vier appartementen in een groot huis in Manchester, Engeland, gaan ieder hun eigen gang. Maar het leven heeft een manier om mensen die elkaar meestal negeren, samen te brengen.

Pure (S1)

Te bekijken tot 31-9-2021

Deze komische dramaserie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Rose Cartwright, waarin een personage met deze vorm van OCD te zien is. De serie gaat over Marnie, die aan een aparte vorm van OCD lijdt. Ze leeft al jaren met ongewenste seksuele gedachten en beelden die zich dag en nacht aan haar opdringen en die ze vervolgens urenlang probeert te verklaren of te onderdrukken. Ze springt op een bus naar Londen, waar ze niemand kent, om daar een nieuwe start te maken.

Small Axe (S1)

Te bekijken tot 31-08-2021

John Boyega (Star Wars) en Letitia Wright (Black Panther) leiden de cast van een zeer persoonlijk drama. Dit was het eerste televisieproject van Academy Award en BAFTA-winnaar Steve McQueen. Deze serie is gebaseerd op de ervaringen van de West-Indische gemeenschap in Londen. De op zichzelf staande verhalen spelen zich af tussen 1969 en 1982 en vieren moed en gemeenschap. Van een groep activisten die een schijnbaar hopeloze strijd aangaan tegen de vervolging door de politie, tot een tiener die een bluesfeest beleeft vol dans, gevaar en romantiek, ze herinneren ons er krachtig aan hoe dappere individuen verandering kunnen veroorzaken. Small Axe brengt een boodschap over die onze verdeelde wereld moet horen: zelfs de meest gemarginaliseerde stemmen kunnen de machtigsten uitdagen.

Us (S1)

Te bekijken tot 31-07-2021

Vol humor en liefdesverdriet, in deze miniserie spelen Tom Hollander (Baptiste), Saskia Reeves (Luther) en Sofie Gråbøl (The Killing). Connie en Douglas zijn klaar voor een grote tour door Europa. Het is een laatste gezinsvakantie voordat hun enige zoon Albie naar de universiteit vertrekt. Maar enkele dagen voor vertrek kondigt Connie aan dat ze wil scheiden. Desalniettemin zetten ze de reis voort in enkele van 's werelds mooiste steden - van Amsterdam en Parijs tot Venetië en Barcelona. Douglas ziet dit als een kans om Connie terug te winnen en zijn moeizame relatie met hun tienerzoon te herstellen. Zal Douglas, terwijl de liefde een omweg maakt, zijn huwelijk weer op de rails krijgen?