Tv-kijken op de camping: de beste zenders
Terug naar de blog

Tv-kijken op de camping: de beste zenders

10-5-2023 Op de hoogte

Op vakantie heb je eindelijk tijd om te ontspannen. Niet vreemd dat televisie en vakantie al decennia met elkaar verbonden zijn. Tv-kijken op de camping, dat was vroeger wel een stuk lastiger dan nu! Toen moesten vakantiegangers het doen met een krakerig televisietoestel om met moeite een belangrijke voetbalwedstrijd op tv te kijken. Of er werd geprobeerd via de antenne de lokale zenders op het apparaat te krijgen.

Deze tijd is gelukkig voorbij! Via Canal Digitaal zijn er geweldige mogelijkheden om op de camping tv in fantastische kwaliteit te kijken. Met een tv op de camping kun je niet alleen naar voetbalwedstrijden kijken tijdens de Olympische Spelen 2020, maar ook allerlei andere programma's zien, zoals gezellige spelshows, je favoriete series en actualiteitenprogramma's. Sterker nog: je hoeft ook tijdens je vakantie geen uitzending te missen. Dus zorg dat je tv in de caravan, in je camper of de tent hebt en ga lekker tv-kijken op een camping in binnen- of buitenland!

Schotelantenne op de camper versus wifi

Er zijn allerlei manieren om op de camping tv te kijken. Je kunt bijvoorbeeld online kijken via een wifi-verbinding of met 4G. Dan kijk je gewoon via de app. Goede en betrouwbare wifi is vaak niet beschikbaar. Het gevolg is dat je het vaak met een haperende verbinding moet stellen.

En een 4G-verbinding brengt weer haar eigen nadelen met zich mee, e.g. streaming kosten en snel door je bundel heen gaan. Hier heb je allemaal geen last van met een speciale schotel van Canal Digitaal. Je kunt dan genieten van een superieur beeld- en geluidssignaal voor je tv in de camper of caravan. Deze hoogwaardige ontvangst geldt overigens voor bijna heel Europa.

Tv voor de caravan: ontdek de verschillende pakketten

Bij Canal Digitaal hebben we altijd een pakket dat precies bij jouw wensen aansluit. Omdat niet iedereen even vaak en even lang vakantie viert, heeft Canal Digitaal diverse vakantiepakketten ontwikkeld. In deze pakketten zitten alle belangrijke Nederlandse zenders, en onze Flex-pakketten bevatten zelfs FOX Sports 1!

Bekijk het volledige zenderaanbod en ontdek dat je ook qua sport, documentaires, muziek en regionale informatie niets tekort hoeft te komen tijdens je vakantie. Het verschil in de pakketten zit in de kijkperiode. Zit jij ieder jaar de hele zomer in Spanje op de camping? Dan heb je vast baat bij een Op Vakantie Basis-pakket. Hiermee kun je van maart tot september tv-kijken op de camping.

Heb je liever meer flexibiliteit? Dan heeft Canal Digitaal twee flexpakketten voor jou: Op Vakantie Flex 3 en Op Vakantie Flex 6. De eerste variant biedt je 3 maanden kijktegoed dat je een jaar lang naar wens kunt inplannen. Ook Op Vakantie Flex 6 is 12 maanden geldig, maar hierbij heb je een kijktegoed van 6 maanden. Jij wilt dus niets missen van je favoriete programma’s, ook als je op vakantie bent? Canal Digitaal helpt je van begin tot einde.

Klinkt het misschien ingewikkeld om camping tv te regelen? Dat is het niet, want bij Canal Digitaal zijn alle benodigdheden beschikbaar in een Alles-in-één-vakantieset. Hiermee installeer jij eenvoudig je tv voor gebruik in de camper of caravan. In de set vind je ook alle informatie over hoe je de apparatuur moet instellen en opbouwen. Handig is het om dit eerst thuis uit te proberen voordat je op vakantie gaat.

Om je alvast een handje te helpen bij het tv-kijken in de camper of caravan, vind je hier alvast wat tips over hoe je je schotel moet uitrichten. Dit houdt in dat je de schotel zo afstelt, dat je tv in de camper het televisiesignaal kan ontvangen. Voor tv in de camper, caravan of tent heb je verder een ontvanger met een geïntegreerde smartcard of CI+-module nodig. Let er ook op dat je jouw smartcard heractiveert voordat je op pad gaat naar het buitenland.

Als je een smartcard een tijdje niet gebruikt, verlopen de rechten. Heractiveren is gelukkig niet veel werk, maar het duurt minimaal een uur voordat je weer beeld hebt. Dus als je op je vakantiebestemming direct tv wilt kijken, zorg dan dat je smartcard paraat is.

Regel tv-kijken op de camping online bij Canal Digitaal

Je ziet hoeveel mogelijkheden Canal Digitaal biedt als je in Nederland of andere Europese landen op de camping tv wilt kijken. Via onze site kun je eenvoudig een schotel voor de camping, de juiste ontvanger en een speciaal abonnement voor satelliet tv voor een camper of caravan bestellen. Of maak het nog makkelijker en koop online de Alles-in-één-vakantieset. Je hebt dan direct alles om een goede start te maken met je tv in de caravan of de camper!