De vier beste voetbal apps als tweede scherm
Terug naar de blog

De vier beste voetbal apps als tweede scherm tijdens de wedstrijd

21-4-2017 Kijktips

Het voetbalseizoen nadert zijn ontknoping. In de Eredivisie gaan Feyenoord en Ajax nek aan nek en ook in Europa zijn de belangrijkste prijzen nog te verdelen. Wist je dat je met de Canal Digitaal TV App overal in Nederland voetbalwedstrijden op je smartphone kunt kijken? Met onze app kijk je op je smartphone naar de zenders die je thuis ook ontvangt. Ideaal als je voetbal wil kijken, maar bijvoorbeeld in de trein zit! Ook is deze app perfect om twee wedstrijden tegelijkertijd te kijken. Je kijkt dan op de tv naar de ene wedstrijd en op je telefoon naar de andere. De Canal Digitaal TV App is gratis te downloaden voor Android en iOS. Zo hoef je geen minuut van de spannende finale van de Eredivisie te missen!

De vier beste sport apps

Wil je echt geen detail van elke wedstrijd missen? Goed nieuws. Wij zetten de beste voetbal apps voor je op een rijtje. Hiermee is je smartphone tijdens de wedstrijd het ideale tweede scherm!

Livescore: makkelijk en snel tussenstanden bekijken

Eén puntje. Dat is in de Eredivisie het minimale, wonderlijke verschil tussen koploper Feyenoord en nummer twee Ajax. Het is daarom niet zo gek als je de tussenstand bij de concurrentie wil weten. Stop met zoeken: Livescore is hiervoor de ideale app. Hiermee zie je in een oogopslag alle tussenstanden van wedstrijden die nu gespeeld worden. Als je wil, zie je ook opstellingen en wat statistieken. Ideaal om snel een beeld te krijgen van wat er op de andere velden gebeurt! Livescore is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Onefootball: uitgebreide wedstrijdinformatie

Goed, je weet nu hoe je snel tussenstanden en statistieken van wedstrijden op je tweede scherm te zien krijgt. De app Onefootball is een ideale aanvulling op Livescore. Deze app is nét wat uitgebreider, toont foto’s van spelers en uitgebreide statistieken van de wedstrijd. De app toont niet alleen het balbezit, maar ook schoten op doel, onderscheppingen, gewonnen tackles en nauwkeurigheid van passes. Leuk extraatje: je ziet ook de voorspellingen van fans. Ook Onefootball is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Forza Football: snel gemiste goals terugkijken

Als je naar een wedstrijd van je eigen ‘cluppie’ kijkt, kun je natuurlijk een goal van een andere wedstrijd missen. Daarvoor biedt de laatste app, Forza Football, uitkomst. Het grote pluspunt van deze app is dat je hier goals kunt terugkijken. Na de wedstrijd worden de fragmenten van goals aangevuld met een video waarin de highlights staan. Handig! Forza Football is gratis te downloaden voor Android en iOS.

X (voorheen Twitter): unieke hashtag voor elke voetbalwedstrijd

Je zou het misschien niet denken, maar X is een ideale app voor op je tweede scherm. Tijdens voetbalwedstrijden worden er massaal berichten gedeeld met een op maat gemaakte hashtag. Hierbij worden de namen van de teams teruggebracht tot drie letters. Spelen Ajax en Feyenoord bijvoorbeeld tegen elkaar? Dan is #ajafey de hashtag waarop je moet zoeken. In no-time zie je alle berichten van andere gebruikers over deze voetbalwedstrijd. Zo weet je meteen wie er goed speelt, of de voorsprong verdiend is en of de scheidsrechter het een beetje goed doet. Zaken die dus niet zozeer in statistieken zijn uit te drukken.

Wie eindigt bovenaan?

Een ding kunnen de apps natuurlijk niet, en dat is het voorspellen van de toekomst. Wie wordt er kampioen, Ajax of Feyenoord? We zijn benieuwd wie er volgens jou kampioen wordt. Laat je het weten in de reacties? Dat de beste moge winnen!