Ontdek iets bijzonders met de Canal Digitaal TV App
Terug naar de blog

Ontdek iets bijzonders met de Canal Digitaal TV App

22-6-2017 Durf te vragen

Update! Vanaf 1 april kunnen alle Canal Digitaal-klanten (met een Nederlands adres) met onze TV App in alle EU-landen televisiekijken. Dit kan via wifi, 3G en 4G. Het zogenaamde geoblock wordt dan opgeheven. Op een feestje samen even de samenvatting van die belangrijke wedstrijd kijken of onderweg naar huis ontspannen je favoriete serie streamen? Met de Canal Digitaal TV App voor Android en iOS kan het allemaal. Dit is dé app waarmee je altijd en overal iets bijzonders kunt ontdekken. Met een aantal nieuwe functies is onze app beter én completer dan ooit. Met de Canal Digitaal TV App kijk je overal in Nederland gratis televisie op je smartphone. Je hoeft hiervoor alleen maar in de mobiele app in te loggen met je Mijn Canal Digitaal-account en je kunt tv streamen. Of je nou boven op zolder zit, onderweg bent met de trein of ligt te relaxen op het strand: het journaal, de Tour de France en Zomergasten bekijk je gewoon op je telefoon met de app voor Android en iOS.

Programma’s terugkijken met TV Gemist

Bij Canal Digitaal zijn we altijd bezig om onze diensten voor jou te verbeteren. Eén nieuwe interactieve functie is TV Gemist, waarmee je programma’s tot zeven dagen na uitzending terugkijkt. Deze ‘feature’ bieden we niet alleen voor je interactieve tv-ontvanger aan. Nee, hij zit óók in de Canal Digitaal TV App en via livetv.canaldigitaal.nl!

Met Chromecast uitzendingen streamen naar je tv

De nieuwe app is verrassend veelzijdig. Heb je in de app een bijzonder programma ontdekt dat je op groot scherm wil kijken? Dan kun je deze uitzending via een Chromecast naar je tv streamen. Ideaal als je thuis bijvoorbeeld boven een tv hebt die geen eigen ontvanger heeft.

Filmpje kijken via Canal Digitaal Films

Een andere mooie nieuwkomer is Canal Digitaal Films. Iedereen met een Riant-pakket of hoger kan hiermee on-demand films kijken. Het assortiment bestaat uit meer dan honderd films. Dit zijn de mooiste filmhuisproducties uit heel Europa. En ja: óók deze video’s stream je natuurlijk via de Chromecast naar je tv. Lekker makkelijk!

Wat gebeurt er met de Canal Digitaal TV App 1.0?

Update 10 oktober 2017: Vanaf nu wordt de Canal Digitaal TV App 1.0 niet meer geüpdate. Het is aan te raden de nieuwe 2.o versie te installeren via de App Store of Google Play Store. Je kunt de 1.0-versie dan verwijderen. De Canal Digitaal TV App wordt regelmatig geüpdate zo voor optimaal kijkplezier.

Deze zenders zijn te bekijken met de Canal Digitaal TV App

Van de zenders van de NPO en RTL tot Eurosport, MTV en TLC: ze zijn allemaal te bekijken met de Canal Digitaal TV App! Wil je het volledige zenderaanbod hebben van de app? Hiervoor hebben we een mooi overzicht gemaakt. Daarmee zie je ook meteen welke zenders je via Chromecast naar je tv kunt streamen. Goed om te weten: zenders van een aanvullend pakket, zoals het Rijk-pakket, kun je in de app alleen bekijken als je het pakket in kwestie ook op je tv kunt ontvangen.

Live TV: ook op je computer kun je iets bijzonders ontdekken

Bij Canal Digitaal kun je ook via je computer tv-kijken. Dit doe je met Live TV, waarmee het ook mogelijk is om programma’s op te nemen en terug te kijken. Ideaal om met je laptop op schoot in de tuin ’s avonds wat leuks te kijken! De Canal Digitaal TV App is gratis te downloaden in de Play Store voor Android en App Store voor iOS. Welke zenders over welke interactieve diensten beschikken, kan je in dit zenderoverzicht vinden!