Hoe kan ik bij Canal Digitaal tv-kijken?
Terug naar de blog

Hoe kan ik bij Canal Digitaal tv-kijken?

3-11-2017 Durf te vragen

Als je een televisiepakket wil afsluiten, krijg je soms te maken met lastige begrippen en jargon. Daarom leggen we je graag de betekenis van bepaalde begrippen uit én bespreken we de verschillende manieren waarop je bij Canal Digitaal televisie kunt kijken:

Tv-kijken via satelliet

Met satelliettelevisie ontvang je het tv-signaal niet via de kabel uit de grond, maar via de schotel. Deze schotel vangt het signaal op van de ASTRA-satellieten. Dit garandeert een hoge beeldkwaliteit, in Full-HD. Met je abonnement voor satelliet-tv ben je niet gebonden aan de locatie van je huis. Je kunt je schotel dus ook meenemen naar de camping of op vakantie in het buitenland. Ook in het buitenland kun je namelijk het satellietsignaal opvangen. Om dit makkelijk te maken, heeft Canal Digitaal voor satelliettelevisie een speciale recreatieset bedacht inclusief een recreatiezenderpakket.

Tv-kijken via internet

Met interactieve tv kun je op elk moment het programma pauzeren en gemiste programma’s terugkijken.  Je kunt interactieve tv op meerdere manieren ontvangen: via de interactieve tv dienst van Canal Digitaal en via satelliet-tv door je satellietontvanger aan te sluiten op het internet.  Naast het tv-kijken via internet of de satelliet kun je ook interactieve tv via de TV App of Live TV via de browser ontvangen. Een actueel overzicht van welke interactieve functies onze zenders hebben, of we het nu over onze TV App of interactieve ontvanger hebben, vind je in ons zenderoverzicht.

Optie 1: Interactieve tv van Canal Digitaal

Vanaf 3 november bieden we ook televisiekijken via internet aan. Het grootste voordeel van tv-kijken via internet is dat je meteen profiteert van de interactieve functies. Je kunt programma’s pauzeren, terugkijken én films en series on-demand kijken. Televisie via internet is niet los verkrijgbaar, maar alleen in combinatie met een internetverbinding. Heb je al satelliettelevisie via Canal Digitaal? Dan kun je ook gebruikmaken van de interactieve functies. Dit kan door de HD-ontvanger of HD-recorder aan te sluiten op internet, de Canal Digitaal TV App te downloaden en/of door Live TV te kijken via de browser. Live TV betekent dat je tv kunt kijken via een browser. Via de website van Canal Digitaal kun je via Live TV internet tv-kijken bij Canal Digitaal. Live TV is in feite de browserversie van de Canal Digitaal TV App 2.0. Hij biedt ook dezelfde mogelijkheden en functies. Wil je tv-kijken via Live TV?

 • Stap 1. Ga op je computer naar livetv.canaldigitaal.nl
 • Stap 2. Log in met je Mijn Canal Digitaal-account

Je kunt nu live tv-kijken met een browser op je computer.

Optie 2: Tv-kijken via de Canal Digitaal TV App

De Canal Digitaal TV App is onze app waarmee je televisie kunt kijken. Je kijkt hiermee via internet, niet via de satelliet. Het signaal komt dus binnen via Wi-Fi of via het mobiele netwerk (3G/4G). De app is gratis te downloaden voor Android en iOS en te gebruiken op je smartphone en tablet. Dit zijn de voordelen van de app:

 • Live tv-kijken op je smartphone of tablet.
 • Programma’s achteraf terugkijken via ‘TV Gemist’.
 • Bij het begin van de uitzending beginnen met ‘Begin Gemist’.
 • Met de tv-gids zie je wat er op tv komt.
 • Heb je Film1? Dan heb je ook toegang tot de videotheek met films-op-aanvraag van Film1

Wil je de app proberen?

Optie 3: Interactieve functies van de satellietontvanger

Wanneer je al satelliet-tv hebt kun je jouw HD-ontvanger of HD-recorder ook aansluiten aan het internet. Wanneer je de satellietontvanger met het internet verbindt geniet je van het beste van beide werelden: het brede aanbod van satelliet-tv én de flexibiliteit van interactieve tv. Je kunt dat programma’s pauzeren en op elk gewenst moment afspelen zolang je de tv-ontvanger niet uitzet. Daarnaast kun je via TV Gemist de programma’s van bepaalde zenders tot zeven dagen na uitzending terugkijken. Begin Gemist is een handige interactieve functie als je het begin van een programma gemist hebt. Via deze functie kun je de uitzending vanaf het begin terugkijken. Dit kan zolang het programma volgens de reguliere programmering nog niet is afgelopen.

Wat is Mijn Canal Digitaal?

Mijn Canal Digitaal is je persoonlijke omgeving op de website van Canal Digitaal. Hier kun je jouw abonnement beheren. Wil je bijvoorbeeld een ander zenderpakket nemen of een aanvullend zenderpakket toevoegen? Dit regel je via Mijn Canal Digitaal. Ook andere zaken, zoals het in gebruik nemen van een extra smartcard of het aanpassen van je adresgegevens, regel je via Mijn Canal Digitaal. Wil je een account aanmaken?

 • Stap 1. Ga naar canaldigitaal.nl/mijn-canaldigitaal
 • Stap 2. Klik op ‘Nog geen login?’
 • Stap 3. Vul je gegevens in
 • Stap 4. Je ontvangt daarna een activatiemail. Klik op de link om je account te activeren.

Lees meer over de mogelijkheden van Mijn Canal Digitaal.

Wat is de Canal Digitaal Recreatieset?

De recreatieset is onze set met apparatuur waarmee je op vakantie via de schotel televisie kunt kijken. Deze set bestaat uit een makkelijk mee te nemen schotel, een ontvanger, een statief en de benodigde kabels om overal tv te kunnen kijken. Met de recreatieset kun je overal in Nederland jouw favoriete zenders bekijken. Ook het bereik in het buitenland is enorm, maar niet oneindig. Bekijk op de kaart of je op jouw vakantiebestemming het satellietsignaal kan ontvangen. Wordt het begrip of de term die jij niet begrijpt in dit artikel niet uitgelegd? Laat dit dan vooral weten in de reacties, want we leggen het graag voor je uit!