De Klassieker: Ajax tegen Feyenoord - Een wedstrijd vol rivaliteit en passie
Terug naar de blog

De Klassieker: Ajax tegen Feyenoord - Een wedstrijd vol rivaliteit en passie

18-9-2023

Zondagmiddag om 14:30 uur staat Nederland in vuur en vlam: het is tijd voor Ajax - Feyenoord. Deze wedstrijd voor zowel Ajacieden als Feyenoorders dé wedstrijd van het seizoen. Zelfs voor neutrale toeschouwers belooft het een enerverende pot voetbal te worden. Het is een confrontatie waarbij bloed, zweet en tranen gegarandeerd zijn. Het is dan ook niet gek dat deze wedstrijd ‘De Klassieker’ wordt genoemd.

Een rivaliteit met diepe wortels

De rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord strekt zich uit over decennia en staat bekend als een van de meest verhitte conflicten in de Europese voetbalwereld. Deze intense sportieve rivaliteit vindt zijn oorsprong in historische en regionale tegenstellingen. Wat deze rivaliteit zo bijzonder maakt, is dat deze verder reikt dan de krijtlijnen van het voetbalveld en de harten van fans in heel Nederland doet ontvlammen. De confrontaties tussen deze twee voetbaltitanen zijn niet zomaar wedstrijden; ‘De Klassieker’ is uitgegroeid tot een cultureel fenomeen dat diepgeworteld is in de identiteit van Amsterdam en Rotterdam.

Europese ambities

Voordat de bal zondag rolt in de Johan Cruijff Arena, hebben beide teams nog Europese verplichtingen. Feyenoord gaat dinsdag de strijd aan met Celtic, terwijl Ajax het donderdag opneemt tegen Olympique Marseille. Beide teams zullen hun beste elftal opstellen, want ze willen niet alleen nationaal schitteren, maar ook internationaal. Een overwinning voor Ajax tegen Marseille kan het zelfvertrouwen een boost geven en het team weer op de rails zetten. Dezelfde ambitie geldt voor Feyenoord, dat momenteel al sterk speelt.

Vorm van Ajax

Ajax is dit seizoen niet goed begonnen, met slechts 5 punten uit 4 wedstrijden. De club heeft een bijna volledig nieuwe selectie, met maar liefst 12 nieuwe gezichten. Trainer Maurice Steijn heeft nog niet de juiste formule gevonden. De grote vraag is of hij zijn team tegen zondag op scherp kan zetten of dat we opnieuw spel zullen zien dat niet past bij Ajax.

Vorm van Feyenoord

Arne Slot heeft daarentegen zijn ploeg weer op scherp, ondanks de gelijkspellen tegen Sparta en Excelsior. Met 11 punten uit 5 wedstrijden speelt Feyenoord aantrekkelijk voetbal en weet het gemakkelijk het doel te vinden. Coach Arne Slot heeft zijn team goed neergezet, ondanks het vertrek van enkele sleutelspelers van vorig seizoen. Ook Santiago Gimenez is in topvorm, met 6 doelpunten uit 5 wedstrijden. De kans is groot dat de Mexicaan zondag opnieuw zijn stempel zal drukken.

Mis het niet!

‘De Klassieker’ is een wedstrijd die je simpelweg niet mag missen. De rivaliteit tussen de teams is zo intens dat de vorm van het moment bijna niet uitmaakt. Deze wedstrijd staat op zichzelf en belooft spektakel van de bovenste plank. Heb je ook zo'n zin in ‘De Klassieker’? Mis hem niet en kijk zondag live op ESPN bij Canal Digitaal. Het wordt ongetwijfeld een onvergetelijke voetbalmiddag!

Stel een herinnering in en krijg een melding als de wedstrijd begint!