Django: een meeslepende hommage aan de klassieke film
Terug naar de blog

Django: een meeslepende hommage aan de klassieke film

18-6-2023
Vincent Louter (Content Manager)
Kijktips

Als je een fan bent van spannende series, mag je de Western Django echt niet missen. Django is een originele CANAL+ productie die exclusief gestreamd kan worden bij Canal Digitaal. Alle afleveringen zijn nu beschikbaar. Pak wat popcorn, ga er lekker voor zitten en geniet!

Het verhaal van Django

De serie speelt zich af in het Wilde Westen rond 1860. Django, vertolkt door Matthias Schoenaerts, is een man die diep getekend is door de moord op zijn familie acht jaar eerder. Hij is nog altijd op zoek naar zijn dochter Sarah, van wie hij gelooft dat ze de tragedie mogelijk heeft overleefd.

Zijn zoektocht brengt hem naar New Babylon, een stad van verschoppelingen waar mensen van alle achtergronden, rassen en overtuigingen welkom zijn. Hier ontdekt Django dat de stad is gesticht door zijn dochter Sarah, gespeeld door Lisa Vicari, die inmiddels een volwassen vrouw is, en haar verloofde John Ellis, gespeeld door Nicholas Pinnock, met wie ze binnenkort gaat trouwen. Wanneer het paar herenigd wordt, smeekt Sarah Django om te vertrekken, uit angst dat hij de veiligheid van New Babylon in gevaar zal brengen. Maar Django is vastbesloten om alles te doen om Sarah niet nog eens te verliezen.

Terwijl Django vecht om de waarheid te onthullen en New Babylon te beschermen, worden de banden tussen vader en dochter zwaar op de proef gesteld. Ze worden geconfronteerd met uitdagingen, verraad en gevaarlijke vijanden. Django moet tot het uiterste gaan om zijn dochter te beschermen en de stad te redden.

Matthias Schoenaerts brengt op overtuigende wijze de complexiteit en vastberadenheid van Django tot leven. Lisa Vicari schittert als Sarah, een sterke en moedige vrouw die haar eigen weg heeft gevonden in New Babylon. Nicholas Pinnock voegt diepgang toe aan het karakter van John Ellis, een man die zijn geliefde steunt en vecht voor hun toekomst. Noomi Rapace zorgt met haar personage Elizabeth voor de nodige dreiging en spanning.

De serie Django biedt een meeslepende mix van actie, drama en emotionele momenten. Terwijl Django zijn persoonlijke demonen onder ogen ziet en vecht voor gerechtigheid, ontvouwt zich een meeslepend verhaal van familie, liefde en opoffering in het ruige en onvoorspelbare Wilde Westen.

De Inspiratie van Django

De serie Django is een moderne herinterpretatie van de gelijknamige klassieke film uit 1966. De originele film, geregisseerd door Sergio Corbucci, was een mijlpaal in de geschiedenis van de Spaghetti Western en had een enorme invloed op het genre. Het verhaal draaide om een zwijgzame revolverheld, gespeeld door de legendarische Franco Nero, die wraak zocht voor de dood van zijn vrouw.

De nieuwe serie bouwt voort op de tijdloze thema's van de oorspronkelijke film en voegt moderne lagen toe aan het verhaal. Het gaat verder dan alleen wraak en verkent diepgaandere aspecten van de personages en hun motieven. Django is nu een complexere en meer intrigerende antiheld. Zo neemt de serie de kijker mee op een emotionele reis vol verrassingen en onthullingen.

Het Wilde Westen van Roemenië

Een ander interessant aspect van Django is de keuze van de filmlocatie. Hoewel het verhaal zich afspeelt in Texas, is de serie opgenomen in Roemenië. Het ruige landschap van dit Oost-Europese land lijkt verrassend veel op het Amerikaanse Wilde Westen, waardoor de serie een authentieke sfeer krijgt.

De productiekeuze verwijst tevens naar de gouden dagen van de eerdergenoemde Spaghetti Westerns. Dit subgenre van Westerns werd in de jaren '60 en '70 in Europa geproduceerd. Hoewel deze Italiaanse films vaak werden opgenomen in Spanje of Italië, wisten ze visueel de illusie van het Amerikaanse Westen te creëren. Django, als moderne serie, omarmt deze Europese invloed en voegt een eigentijds sausje toe aan het genre.

Stream nu Django

Django is een serie die je vanaf het eerste moment grijpt en niet meer loslaat. Met een meeslepend verhaal, uitstekende acteerprestaties en een moderne draai aan het klassieke verhaal, biedt de serie een unieke kijkervaring. Wacht niet langer en stream nu alle afleveringen exclusief bij Canal Digitaal en laat je betoveren door de avonturen van Django. Veel kijkplezier!