Geen Discovery meer bij Canal Digitaal
Terug naar de blog

Geen Discovery meer bij Canal Digitaal

6-8-2020 Zenderaanbod

Onlangs hebben wij onze klanten geïnformeerd over een aantal zenderwijzigingen per 1 juni. Deze wijziging betrof de vervanging van de zenders van Discovery Group in ons zenderpakket. Omdat we hier de afgelopen tijd vragen over hebben gekregen, geven we in dit blog extra toelichting op deze wijziging en vertellen we welke zenders ervoor in de plaats gekomen zijn.

Waarom geen Discovery meer?

De beste kwaliteit tv, met een uitgebreid zenderaanbod en dat natuurlijk voor een betaalbare prijs, dat is de belofte die wij doen aan onze klanten bij Canal Digitaal. Deze belofte hadden wij niet kunnen nakomen indien we met Discovery Group verder waren gegaan, een prijsverhoging voor onze klanten was onvermijdelijk geweest.

Wij blijven met Discovery Group in gesprek want ook wij vinden het jammer om de zenders niet meer in ons pakket te hebben. Met de zenders van de BBC,  National Geographic, Docubox en Love Nature geloven we wel dat de genres documentaire, natuur- en realityprogramma’s goed vertegenwoordigd zijn binnen ons aanbod. En met de komst van de nieuwe zenders hopen we een nog rijkere, diversere tv ervaring te bieden voor onze klanten.

Welke zenders zijn per 1 juni 2020 niet meer beschikbaar?

  • Discovery
  • Eurosport 1 en 2
  • Discovery HD Showcase
  • ID Investigation Discovery
  • TLC
  • Animal Planet

Hoe kan ik Discovery toch blijven ontvangen?

Abonnees die de programma’s van Discovery en Eurosport willen blijven kijken, kunnen een abonnement op Dplay of Eurosportplayer nemen. Content die voorheen exclusief werd aangeboden via Eurosport is echter wel verdwenen, zoals Serie A en Bundesliga. Serie A (Italie) is nu te zien bij Ziggo Sport en de Bundesliga (Duitsland) bij FOX Sports.

Nieuwe zenders

Wij begrijpen natuurlijk dat het voor de echte Discovery-fans vervelend is dat wij de zender niet meer aanbieden. Gelukkig is er ook goed nieuws: sinds de zenderwijzigingen van 1 juni hebben we een flink aantal mooie nieuwe zenders toegevoegd aan ons aanbod. Omdat het lang een wens van onze klanten is, zitten ook BBC First en BBC Entertainment bij deze nieuwe zenders. Hieronder vind je een overzicht.

Zender Wijziging
BBC First Nieuw toegevoegd als satellietzender, te bekijken met Bomvol en vanaf Riant.
BBC Entertainment Nieuw toegevoegd als satellietzender, te bekijken met Bomvol en vanaf Riant.
FightBOX Nieuw toegevoegd als satellietzender, te bekijken met Bomvol en vanaf Riant.
Nick Music Nieuw toegevoegd als internetzender, te bekijken met Bomvol en vanaf Riant.
RTL Crime SD Wordt omgezet van internetzender naar satellietzender.
Insight HD Wordt ook beschikbaar gemaakt voor losse smartcards. Beschikbaar voor alle klanten.

 

Wat is er te zien op de nieuwe zenders?

BBC First Op BBC First kijk je naar de beste en meest originele Britse misdaadseries met Nederlandse ondertiteling, zoals Sherlock, Luther en Midsomer Murders. De zender biedt meesterlijke Britse series, met unieke karakters en onvergetelijke verhalen.

BBC Entertainment
Met BBC Entertainment haal je de crème de la crème op het gebied van drama en comedy in huis: van exclusieve premières van dramaseries tot terugkerende comedyklassiekers als One Foot in the Grave, Alan Carr en Only Fools and Horses.

FightBOX
Op Fightbox vind je het beste van Mixed Martial Arts (MMA), boxing, wrestling, kickboxing, sumo, karate en andere vechtsporten.

NickMusic
Op NickMusic zie je de meest populaire hits en videoclips voor jeugdige kijkers. Denk hierbij aan K3, Ch!pz en Djumbo. Lekker meezingen!

RTL Crime
RTL Crime brengt zeven dagen per week en 24 uur per dag de beste misdaadprogramma’s van eigen bodem en de beste buitenlandse crime series. RTL Crime geeft iedere crime-liefhebber een alibi, met Nederlandse en internationale misdaadprogramma’s van de hoogste kwaliteit.

Insight HD
InsightHD was al beschikbaar voor klanten met een Viaccesskaart, maar zal nu door alle klanten te bekijken zijn. Insight HD zich richt op lifestyle en action sports, waarbij we de mensen uit de community hun verhaal vertellen.

Veelgestelde vragen
Wij kunnen het ons voorstellen dat je naar aanleiding van ons gewijzigde zenderaanbod vragen hebt. Daarom hebben we hieronder vier veelgestelde vragen voor je op een rij gezet.

Q: Waar vind ik een overzicht van de gewijzigde zenderlijst voor satelliet? A: Dit overzicht vind je vanaf 1 juni op https://www.canaldigitaal.nl/downloads/ Q: Komen de zenders weer terug?
A: Daar is op dit moment geen zicht op. Ondanks het feit dat Canal Digitaal en Discovery geen nieuwe overeenkomst hebben afgesloten blijven beide partijen wel in gesprek.

Q: Wat gebeurt er met de prijs van de abonnementen?
A: De prijs van de abonnementen blijft gelijk. Wij geloven dat het aanbod dat wij bieden nog steeds uitstekend is en het verdwijnen van Discovery hier geen afbreuk aan doet. We hebben bovendien afgelopen jaar van klanten het verzoek gehad om BBC-zenders toe te voegen en zijn zeer verheugd dat we deze per 1 juni kunnen aanbieden.

Q: Waarom berekent M7 Group niet gewoon de prijs door aan haar klanten?
A: Wij willen onze klanten een zo compleet en goed mogelijk tv-aanbod bieden, tegen een redelijke prijs. Het eventueel doorrekenen van een hogere prijs vinden wij ongerechtvaardigd gezien het teruglopende kijkbereik van de Discovery-zenders en de verminderde exclusiviteit van de geboden content.

Staat je vraag er niet bij? Bekijk dan alle veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers zitten van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 21.00 uur voor je klaar. Team Canal Digitaal