Geniet van Oscarwinnende films op FilmBox
Terug naar de blog

Geniet van Oscarwinnende films op FilmBox

1-3-2023

In aanloop naar de uitreiking van 95e Academy Awards zendt FilmBox van 7 tot en met 13 maart acht Oscarwinnende films uit. Stem iedere avond om 20:30 uur af op FilmBox en kijk naar toppers als The King's Speech, The Imitation Game en Slumdog Millionaire.

Het schema voor maart:

  • 12 Years a slave - dinsdag 7 maart om 20:30 uur.
  • Chicago - woensdag 8 maart om 20:30 uur.
  • Selma - donderdag 9 maart om 20:30 uur.
  • The King’s Speech - vrijdag 10 maart om 20:30 uur.
  • The Imitation Game - zaterdag 11 maart om 20:30 uur.
  • Vicky Cristina Barcelona - zaterdag 11 maart om 22:25 uur.
  • Slumdog Millionaire - zondag 12 maart om 20:30 uur.
  • The Artist - zondag 12 maart om 22:40 uur.

12 Years a Slave

De Afro-Amerikaanse Solomon leeft in 1841 als vrij man in het Noorden van de Verenigde Staten, maar wordt gekidnapt en in het Zuiden verkocht als slaaf. 12 Years a slave is te zien op dinsdag 7 maart om 20:30 uur.


Chicago

Catherine Zeta-Jones, Renée Zellweger en Richard Gere in een Oscarwinnende musical over de rivaliteit tussen twee diva's die in het Chicago van de jaren twintig in de gevangenis zijn beland vanwege moord. Chicago is te zien op woensdag 8 maart om 20:30 uur.


Selma

Krachtig drama van Ava DuVernay met David Oyelowo als dominee Martin Luther King die in 1965 een belangrijke protestmars leidt door de staat Alabama in zijn strijd om gelijke stemrechten voor de Afro-Amerikaanse bevolking. Selma is te zien op donderdag 9 maart om 20:30 uur.


The King’s Speech

Colin Firth en Geoffrey Rush in een met vier Oscars bekroond drama over de stotterende koning George VI die een onorthodoxe spraaktherapeut inhuurt om te leren hoe hij op overtuigende wijze een speech kan geven. The King’s Speech is te zien op vrijdag 10 maart om 20:30 uur.


The Imitation Game

Een Oscargenomineerde Benedict Cumberbatch als de geniale en eigenzinnige Britse wiskundige Alan Turing die tijdens WOII de taak op zich neemt om de geheime code te kraken waarmee de Duitsers onderling communiceren. The Imitation Game is te zien op zaterdag 11 maart om 20:30 uur.


Vicky Cristina Barcelona

Romantisch drama van Woody Allen waarin de stijve Vicky (Rebecca Hall) en de vrije Cristina (Scarlett Johansson) een zinderende zomer beleven, wanneer een knappe kunstenaar (Javier Bardem) hen een verleidelijk voorstel doet in Barcelona.. Vicky Cristina Barcelona is te zien op zaterdag 11 maart om 22:25 uur.


Slumdog Millionaire

Achtvoudige Oscarwinnaar van Danny Boyle met Dev Patel als een achttienjarige weesjongen uit Mumbai die op het punt staat om Weekend Miljonairs te winnen, totdat hij wordt verdacht van vals spel Slumdog Millionaire is te zien op zondag 12 maart om 20:30 uur.


The Artist

Vijfvoudige Oscarwinnaar waarin de carrière van acteur George Valentin na de komst van de geluidsfilm in 1927 in het slop raakt, waarop de jonge actrice Peppy hem weer overeind probeert te helpen. The Artist is te zien op zondag 12 maart om 22:40 uur.