Dit moet je weten over opheffen geoblock
Terug naar de blog

Dit moet je weten over opheffen geoblock

3-11-2021 Op de hoogte

Op 1 april 2018 heft de Europese Unie het geoblock voor televisie op. Je kunt dan Nederlandse tv in het buitenland kijken. Wat is een geoblock precies, wat houdt de verandering in en hoe doe je er je voordeel mee? Wij zochten het uit.

Wat is een geoblock?

Een geoblock is een technische blokkade zodat uitzendrechten per land afgeschermd kunnen worden. Je kunt een uitzending of fragment dan niet via internet kijken in een ander land. Met een geoblock kunnen alleen IP-adressen uit het land van herkomst dit beeld bekijken.

Geoblock EU op 1 april afgeschaft

Op 1 april 2018 schaft de Europese Unie het geoblock dat tot die datum nog in EU-lidstaten van kracht is af. Vanaf die dag kunnen alle klanten van Canal Digitaal met een Nederlands adres via de Canal Digitaal TV App en Live TV in alle EU-landen tv kijken. Dit kan via wifi, 3G en 4G.

Wat betekent dit voor jou?

Ben je klant van Canal Digitaal? Je kunt gratis de TV App en Live TV gebruiken met je Mijn Canal Digitaal-account om tv te kijken in het buitenland. Je krijgt dan geen melding dat een uitzending niet beschikbaar is op jouw locatie. Ideaal als je met je satelliet-tv op vakantie bent in het buitenland, maar je ook op het strand iets wil kijken.

Wat is er mogelijk zodra het geoblock is opgeheven?

Dit kun je allemaal doen als het geoblock er niet meer is.

Nederlandse tv kijken in het buitenland

Deze zomer staan er weer een aantal mooie sportevenementen op het programma. Wat te denken van het tennis op Wimbledon en het WK voetbal? Genoeg te zien in deze sportzomer. En daar hoef je ook in het buitenland niets van te missen. Je kunt namelijk ook op vakantie in Frankrijk, Spanje of Italië via Nederlandse zenders sport kijken.

Begin Gemist benutten

Moet je op de camping toch écht eerst de afwas doen? Je hoeft je dan geen ongeluk te haasten als je een bepaald programma wil kijken. Met Begin Gemist kun je bij de meeste zenders de uitzending, zolang deze nog aan de gang is, opnieuw laten beginnen op je smartphone of tablet.

Je eigen tv-gids bepalen met TV Gemist

Op vakantie wil je waarschijnlijk geen rekening houden met de reguliere programmering van zenders. Lekker uitgebreid eten, rustig natafelen en vervolgens op je gemak de boel opruimen… Daarna kijk je wel weer of er iets leuks op tv is. Met TV Gemist kun je van een aantal zenders programma’s tot zeven dagen na uitzending terugkijken. Zo bepaal je dus zelf wat er op tv is en hoef je niet te klokkijken om een programma niet te missen. Ook fijn als je geen zin hebt om op de meegenomen tv naar een programma te kijken. Bekijk ons zenderoverzicht om te zien welke interactieve diensten (TV/Begin gemist en live pauzeren) er op welke zenders beschikbaar zijn.

On-demand films kijken

Canal Digitaal Films is een enorme videotheek met gratis on-demand films van Europese bodem. Nu het geoblock wordt opgeheven, heb je hier ook in andere landen toegang tot. Ideaal als je op een regenachtige dag gebonden bent aan je caravan of tent. Je kunt je dan gerust terugtrekken op bed en lekker relaxen met een goede film.

Hoe zit het met het dataverbruik in het buitenland?

De Canal Digitaal TV App en Live TV werken via internet. Je verbruikt dus MB’s als je op die manier tv kijkt. Het goede nieuws is dat de Europese Unie in 2017 al roaming heeft afgeschaft. Dit betekent dat je in andere EU-lidstaten ook je Nederlandse internetbundel kunt gebruiken. Hou er wel rekening mee dat je dan mobiele data verbruikt. Probeer daarom zoveel mogelijk gebruik te maken van WiFi. Voor vragen over je verbruik, verwijzen we je naar je provider.

Canal Digitaal Chat

 • vandaag

 • Welkom bij Canal Digitaal
 • Ben je al klant van Canal Digitaal?

 • Ja

  Nee

 • Ja

 • Nee

 • Login met je emailadres en wachtwoord.


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik heb nog geen inloggegevens
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


De verbinding met het Canal Digitaal-team is niet gelukt
Voer een bericht in!
Ongeldig telefoonnummer
Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot