Overspel: alle vormen van bedrog op één scherm
Terug naar de blog

Overspel: alle vormen van bedrog op één scherm

20-10-2020 Kijktips

Hoe onmogelijk ís onmogelijke liefde eigenlijk? In Overspel is aantrekkingskracht sterker dan het verstand. Maar wint professionaliteit het ook van jaloezie? En het goed van het kwaad? Canal Digitaal trakteert je drie seizoenen lang op alle vormen van bedrog die je maar kan verzinnen. Genieten!

Elk huis z’n kruis

Het perfecte leventje van Iris (Sylvia Hoeks) wordt stevig in de war geschopt als ze een affaire begint met Willem (Fedja van Huêt). Een ongelukkige zet: als advocaat van louche vastgoedmagnaat Huub Couwenberg (Kees Prins) is Willem in de rechtszaal de rivaal van Iris’ man, officier van justitie Pepijn (Ramsey Nasr). En nu dus ook in de liefde.

Iris en Willem gaan er samen voor en Willems ex-vrouw Elsie (Rifka Lodeizen) belandt achter de tralies na een mislukte moordaanslag op Iris. Willem heeft het druk met schuldgevoelens en pogingen zich los te wurmen uit de semicriminele vastgoedwereld. Ineens is hij weg. Er ligt wel een briefje, maar is dat wel van hem?

Overspel: een set vol sterren

Met een Gouden Kalf voor Beste Televisiedrama en Beste Actrice (Rifka Lodeizen) heeft Overspel zichzelf eigenlijk wel bewezen. Ook de awards van de castleden vullen samen met gemak een vitrinekast. Lodeizen won voor én na Overspel ook al een gouden beeldje, waaronder voor haar rol als Astrid Holleeder in Judas.

Sylvia Hoeks kreeg er een voor haar rol in Duska en sinds ze in Blade Runner 2049 heeft gespeeld, weten ze in het buitenland ook wie ze is. Fedja van Huêt mocht drie kalveren komen ophalen, waaronder voor zijn dubbele hoofdrol in AmnesiA. Kees Prins kent bijna iedereen van het absurdistische Jiskefet.

Razend knap

Televizier vindt vooral de goede acteerprestaties opvallen, ‘met een glansrol voor Kees Prins als Amsterdamse volksjongen die zich eigenhandig heeft opgewerkt tot bikkelharde zakenman’, de Volkskrant noemt Overspel ‘ook in tweede seizoen ijzersterk’ en NRC smult van de aflevering rond het huwelijk van Iris en Willem: ‘Een razend knap, elegant symmetrisch geconstrueerd spiegelpaleis. We zien de achtergebleven partners in hun vernederde bestaan.’

Waar kijk je Overspel?

Nieuwsgierig geworden? Overspel kijk je via de TV App op je mobiel, tablet, laptop en/of smart-tv. Met het Rijk- of Royaal-pakket kan je ook via de app naar deze series kijken. Naast Overspel bieden we nog veel meer series aan in onze Canal+ Series. De beste Europese series haal je hiermee gewoon in huis.