De veelzijdige tv-gids van de Canal Digitaal TV App
Terug naar de blog

De veelzijdige tv-gids van de Canal Digitaal TV App

4-11-2021 Kijktips

Je zou misschien zeggen dat er weinig verrassends kan zijn aan een tv-gids. Maar de tv-gids in onze 3-in-1 TV App laat niet alleen zien wat er op tv is. De tv-gids op livetv.canaldigitaal.nl heeft véél meer in zijn mars!

In één oogopslag zien wat er op tv is

Allereerst toont de gids je natuurlijk wat er op tv is. En niet van slechts een paar zenders. Nee, hij toont van alle te ontvangen zenders de programma’s die nu én straks worden uitgezonden. Deze staan opgesomd in een chronologische lijst die begint met de zenders van de publieke omroep, RTL en SBS. Je ziet dus in een oogopslag wat er op de meest bekeken zenders van Nederland te zien is. Als je doorscrollt zie je ook wat andere zenders uitzenden.

Filteren op categorieën

De gids toont van honderden zenders de programmering. We snappen ook dat dit royale aanbod voor sommigen niet altijd even overzichtelijk kan zijn. Daarom kun je in de tv-gids zenders filteren op categorie. Wil je zien wat er qua sport op tv is? Selecteer dan in het menu boven aan de gids deze categorie. De tv-gids laat je dan zien wat er op elke sportzender wordt uitgezonden. Ditzelfde kun je doen met de veertien andere categorieën, waaronder ‘Jeugd’, ‘Films & Series’, ‘Documentaire’ en ‘Nieuws’.

Je eigen gids maken

Misschien wel de handigste functie van de tv-gids, is dat je zelf een gepersonaliseerde gids kan maken. Voeg zenders toe aan de categorie ‘Favorieten’. Door op deze categorie te drukken, zie je precies wat jouw favoriete zenders uitzenden. Dat scheelt weer zoeken!

Via de gids direct een programma bekijken

Vind je via de gids een programma dat je wil kijken? Met een druk op de knop bekijk je deze via je smartphone of tablet. Hiervoor hoef je dus niet thuis te zijn, want de Canal Digitaal TV App en de webversie voor de laptop en computer werken overal in Nederland. Ook toont de gids het kanaal waarop de zender via de interactieve satellietontvanger te zien is.

Zelf proberen?

De tv-gids is standaard ingebouwd in onze Canal Digitaal TV App en op live.canaldigitaal.nl. Hiermee kijk je tv via internet. De app is gratis te downloaden in de Google Play Store en Apple App Store. Meer weetjes over de app, zoals hoeveel data ‘ie verbruikt, lees je hier