Voorafgaand Feyenoord – PSV
Terug naar de blog

Voorafgaand Feyenoord – PSV

29-11-2023 Kijktips

Vorm

Beide teams kennen tot nu toe een succesvol seizoen. PSV is nog ongeslagen maar bij Feyenoord is dat anders. De Rotterdammers hebben al driemaal punten laten liggen.

Beide ploegen blinken uit in het maken van doelpunten. Feyenoord scoort gemiddeld 3.1 doelpunten per wedstrijd en PSV maar liefst 3.7 doelpunten per wedstrijd. Mede hierdoor belooft dit een boeiende wedstrijd te worden. Ook defensief staan beide teams ook sterk. Feyenoord incasseert gemiddeld 0.8 tegendoelpunten per wedstrijd, terwijl PSV er slechts 0.4 toelaat. De spanning is dus om te snijden.

Eerdere edities

Dit is niet de eerste ontmoeting tussen Feyenoord en PSV dit seizoen. Ze stonden al tegenover elkaar in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, waar PSV zegevierde met 0-1 dankzij een late goal van Noa Lang. Hierdoor koestert Feyenoord ongetwijfeld de wens tot revanche.

In de afgelopen vijf Eredivisie-wedstrijden tussen beide clubs behaalde Feyenoord één overwinning, eindigden drie wedstrijden in een gelijkspel en won PSV ook eenmaal. De laatste editie van Feyenoord - PSV resulteerde in een 2-2 gelijkspel. PSV stond destijds met 0-2 voor en speelde het laatste half uur met tien man. In de allerlaatste minuut slaagde Feyenoord erin de gelijkmaker te scoren.

Zondag belooft opnieuw een spectaculaire wedstrijd te worden, waarbij de vraag is of we een herhaling van die spannende scenario's kunnen verwachten.

Gimenez vs de Jong

Beide teams beschikken over een topspits, met Santiago Gimenez aan de zijde van Feyenoord en Luuk de Jong bij PSV. Gimenez heeft dit seizoen al indruk gemaakt door maar liefst 16 keer het doel te treffen, terwijl Luuk de Jong 10 keer het net wist te vinden. Het wordt cruciaal voor deze spitsen om ook in deze komende wedstrijd het verschil te maken. Opvallend is dat Gimenez tot nu toe nog niet heeft gescoord tegen de Eindhovenaren, terwijl Luuk de Jong in al zijn jaren tegen de Rotterdammers al 4 keer het doel vond. De vraag is: welke van deze twee spitsen zal de wedstrijd naar zich toe trekken en het beslissende doelpunt maken? De strijd tussen Gimenez en De Jong voegt ongetwijfeld een extra dimensie toe aan het algehele spektakel op het veld.


Kijk Live bij Canal Digitaal

Het moge duidelijk zijn dat je deze wedstrijd absoluut niet mag missen! Met twee teams in topvorm belooft het een spectaculaire strijd te worden. Ben jij ook zo enthousiast geworden voor deze wedstrijd? Zorg dan dat je erbij bent en kijk het zondag 12:15 uur  live op ESPN bij Canal Digitaal. Het wordt gegarandeerd een onvergetelijke middag!